Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Laksetærte inkl. aperitif

Lav hellere 2, for den bliver hurtigt spist !

Mængde/antal pers: 2-3 personer for den smager godt !

Ingredienser:
 Tærtedej
 150 g hvedemel
 Salt
 75g koldt smør eller margarine
 1 æggeblomme
 2-4 spk koldt vand


 Fyld
 400g lakseportioner (f.eks. frosne)
 2 dl syrnet fløde / Cheasy fraische 9%
 2 spk citronsaft (en god sjat !)
 2 æg
 Hakket persille
 Salt og peber
 1 knivsspids Cayennepeber (endelig ikke for meget)


 Aperitif:
 Variationer af tørrede grønne krydderier
Fremgangsmåde:

Mel og salt blandes og smørret kommes i. Smørret skal være i mindre stykker. Prøv at bruge hænderne mindst muligt. Brug gerne en foodprocessor.
Kom æg og vand i og ælt færdig. Hvis du bruger foodprocessor, så brug 3-4 spk koldt vænd, ellers kun 2 spk.
Lad dejen hvile i en plast pose i køleskabet i -1 times tid.
Dejen rulles rimeligt ud og lægges over et tærtefad. Sørg for at den kommer pænt ned i hjørnerne. Skær overskydende dej, du skal bruge den senere.
Forbag tærten ved en kraftig varme, f.eks. 225 grader i ca. 10 min. Tag den uden INDEN den begynder at boble op for alvor.

Imens dejen forbager tilberedes fyldet.
Damp lakse portionerne. Bunden af gryden dækkes med 1 cm vand og laksen lægges på en dampe rist. Dampes ca. 5-10 min., så de bliver næsten hvide. Lad lakseportionerne dryppe og køle af i et dørslag.

Rul dej resterne tyndt ud og skær dem i 1 cm brede strimler med f.eks. et pizza hjul. Pensel stykkerne med vand og salt dem alle. Drys forskellige grønne tørrede krydderier over. Timian, Oregano, Merian, Basilikum o.s.v. Læg de kryderede dejstykker på bagepapir på en bradepande. Det bliver til en dejlig aperitif, mens man venter.

Nu må tærten snart være forbagt. Husk nu, den skal ud INDEN den bobler op.

Bland syrnet fløde, citronsaft (et godt skvæt) æg, groft hakket persille, salt, peber og cayennepeber (pas nu på, endelig ikke for meget) sammem med en gaffel.
Findel lakse portionerne forsigtigt med en gaffel.
Bland fløde-fyldet og laksestykkerne sammen og fordel dem over den forbagte tærte.

Stil tærten og de kryderede dejstykker i ovnen ved 200 grader (husk at skrue ned) i ca. 30 min.
Hold øje med hvornår de kryderede dejstykker er færdige. De skal ikke have så meget, omkring 15 min.

Server dejstykkerne som aperitif med et koldt glas hvidvin, mens tærten bager færdig.

Tærten kan servers alene, med en grøn salat eller som del af en buffet.

Opskriften er skrevet af: webhiker, 07-09-2006 21:36, redigeret: 25-10-2006 22:38

Andre opskrifter skrevet af webhiker
Findes i følgende kategorier:  Hovedretter Retter med laks Tærter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 9307 der ser denne opskrift.