Ingredienser: 4-5 store makroner 4 spsk sherry eller madeira 200 g henkogte blommer Creme: 2 spsk sukker 2 æg 2 spsk Maizena 4 dl mælk ½ stang vanille 1-2 dl piske fløde
Fremgangsmåde:
Skal man lave desserten i en fart, kan man bruge 2 brev kogefri vanillecreme. Knus makronerne groft, læg dem i en eller flere glasskåle og hæld vinen på. Flæk blommerne og læg dem på makronerne. Pisk æg og sukker godt sammen og tilsæt Maizena. Flæk vanillen. Varm mælk og vanille til kogepunktet, pisk lidt af mælken over i æggene og hæld så det hele tilbage i gryden. Bring cremen i kog, pisk den godt og lad den koge et par minutter. Afkøl cremen, men pisk stadig i den af og til. Skrab vanillekornene ud i cremen. Vend evt. lidt flødeskum i den kolde creme. Hæld cremen over frugten, pynt med flødeskum og server. PS! Andre henkogte eller syltede frugter kan bruges. Desserten kan gøres klar nogle timer i forvejen og opbevares køligt.
Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 15-01-2002 16:36, redigeret: 15-01-2002 16:37
Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier: DesserterKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6233 der ser denne opskrift.