Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Mandarin Gele

En ret sund dessert, som er nem at lave. Smager vidunderligt, især hvis man er på slankekur, og ikke må spise noget sødt!

Mængde/antal pers: 2 pers.

Ingredienser:
 6 Mandariner
 6 spsk. sukker
 3 blade husblas
 Evt. flødeskum


Fremgangsmåde:

Riv 1 mandarin på et rivejern, for at få ca. 1-2 tsk. fint revet mandarin skal.
Alle mandarinerne presses for saft, saften gemmes i en skål.
Husblassen ligges i blød i ca. 5 minutter, i iskoldt vand.
Mandarin saften koges op med sukker, til alt sukkeret er smeltet. Husblassen tilsættes efter sukkeret er smeltet, mandarin saften må ikke koge, men skal komme op på en høj temperatur, for at få husblasen til at smelte nede i.
*Pisk hele tiden godt med et piskeris.
Efter husblasen er smeltet, hældes mandarin geleen ned i en lille skål eller form, som du gerne vil servere geleen i. Hvis du gerne vil kunne tage geleen ud af formen, skal du dække formen med vitawrap før du hælder geleen ned i.
Stil formen med geleen ind i køleskabet, og lad den stå der i ca. 12 timer eller mere.
Server geleen som den er, eller med flødeskum oven på.


Opskriften er skrevet af: kitty kat, 23-01-2007 20:40, redigeret: 28-01-2007 08:52

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Desserter Sommermad 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6609 der ser denne opskrift.