|
|
|
Vildænder
"Vildt" godt
Mængde/antal pers: 4-6 personer
|
|
Ingredienser:
2 vildænder
ca. 150 g spæk
50 g smør/margarine
2 dl mælk
2 dl fløde eller creme fraiche
suppe eller sky
ca. 3 spsk. mel
kulør
ribsgele
salt og peber
Fremgangsmåde:
De rensede vildænder lægges i mælk eller kærnemælk i et døgn, før de skylles i vand og tørres med køkkenrulle. Fuglene barderes (ombindes) med spæk og brunes i fedtstoffet i gryde. Når ænderne er brunede, hældes lidt mælk, fløde og suppe ved, og de steges under låg ved meget svag varme ca. 1½ time. Sovsen jævnes eller afbages, smages til med gele og blankes af med koldt smør til sidst. Vildænder kan evt. steges i en brun sovs, som afbages i fedtstoffet, når ænderne er brunede. Tag dem op, tilsæt mel og afbag med så meget mælk og fløde, at man får en ret jævn sovs.. Tilsæt kulør og smag den godt til, før ænderne lægges i sovsen til færdigstegning. Lidt flødeskum kan vendes i sovsen til sidst Ved anretning klippes ænderne i 2 eller 4 dele, ryggen kan evt. klippes af.. Stegte vildænder serveres med kogte eller brunede kartofler og grøn salat, gele, syltede mandarinstykker eller frugtsalat.
|
|
Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 20-01-2002 15:38, redigeret: 28-04-2003 21:59
Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier: Vintermad Retter med and
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 13936 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|