Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Haresteg med bønner

Mængde/antal pers: 2-3 personer

Ingredienser:
 1 hareryg (køb gerne en hel hare og anvend resten på et senere tidspunkt til f.eks. ragout)
 150 g røget spæk skåret i tynde skiver på undersiden
 stegesnor til ombinding af spæk
 ½ porre, i grove stykker
 1 lille pastinak (50 g), i grove stykker
 3-4 enebær
 ½ tsk rosmarin
 ½ l vand
 groft salt og peber
 maizena
 sovsekulør
 Evt. Ribsgelé
 300 g nippede grønne bønner
 400 g alm. hvide kartofler
Fremgangsmåde:

Spækket lægges om ryggen og den snøres til. I bradepande lægges de groftskårne urter, enebær, rosmarin, lidt groft salt, friskkværnet peber samt vand og hare.

Haren steges i ovn ved 160 grader i ca. 30 -40 min. Stegen tages ud og trække ca. 15 min.
Væden i bradepanden sigtes i gryde og koges ind til ca. 2 dl. Medens bouillonen koges ind, koges bønnerne møre.

Harebouillonen jævnes med maizena og tilsættes herefter lidt knust enebær. Saucen koges op og smages til med salt og peber og der tilsættes lidt sovsekulør. Saucen kan evt. smages til med ribsgelé. Server med kogte hvide kartofler og ribsgele.



Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 20-01-2002 15:42, redigeret: 07-03-2002 16:51

Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier:  Hovedretter Vintermad Retter med vildt 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6748 der ser denne opskrift.