Ingredienser: 1 hareryg (køb gerne en hel hare og anvend resten på et senere tidspunkt til f.eks. ragout) 150 g røget spæk skåret i tynde skiver på undersiden stegesnor til ombinding af spæk ½ porre, i grove stykker 1 lille pastinak (50 g), i grove stykker 3-4 enebær ½ tsk rosmarin ½ l vand groft salt og peber maizena sovsekulør Evt. Ribsgelé 300 g nippede grønne bønner 400 g alm. hvide kartofler Fremgangsmåde:
Spækket lægges om ryggen og den snøres til. I bradepande lægges de groftskårne urter, enebær, rosmarin, lidt groft salt, friskkværnet peber samt vand og hare.
Haren steges i ovn ved 160 grader i ca. 30 -40 min. Stegen tages ud og trække ca. 15 min. Væden i bradepanden sigtes i gryde og koges ind til ca. 2 dl. Medens bouillonen koges ind, koges bønnerne møre.
Harebouillonen jævnes med maizena og tilsættes herefter lidt knust enebær. Saucen koges op og smages til med salt og peber og der tilsættes lidt sovsekulør. Saucen kan evt. smages til med ribsgelé. Server med kogte hvide kartofler og ribsgele.
Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 20-01-2002 15:42, redigeret: 07-03-2002 16:51
Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier: HovedretterVintermadRetter med vildtKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6748 der ser denne opskrift.