Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Appelsinkage med sirup

En svampet og saftig kage

Mængde/antal pers: 10 pers

Ingredienser:
 4 æg
 160 g sukker
 160 g mel
 2 tsk bagepulver
 2 spsk revet appelsinskal
 3 spsk fydende margarine el. neutral olie
 3 dl appelsinsaft
 100 g mørk rørsukker
 100 g flormelis
 1 spsk kakao
 1 spsk kogende vand
 evt. krymmel eller lignende


Fremgangsmåde:

Del æggene og pisk blommerne hvide med sukkeret. Pisk hviderne stive. Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggesnapsen. Rør dejen sammen og tilsæt appelsinskal og flydende margarine. Vend tilsidst de stiftpiskede æggehvider i dejen, lidt af gangen.
Beklæd en springform, 22 cm i diameter, med bagepapir og hæld dejen i formen. Bag kagen ved 180 i ca. 35 - 40 min.
Lad kagen køle af i formen.
Smelt sukkeret i appelsinsaften i en lille gryde, og lad det koge ind til sirupskonsistens, dvs. til ca. halvdelen.
Prik kagen tæt med en strikkepind eller lignende og hæld siruppen over kagen, lidt af gangen - så kagen når at opsuge siruppen.
Rør en glasur af flormelis, kakao og vand og glaser kagen. Pynt evt. kagen med krymmel eller lignende.

Opskriften er skrevet af: Jytte, 08-04-2007 18:55

Andre opskrifter skrevet af Jytte
Findes i følgende kategorier:  Kager 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 4663 der ser denne opskrift.