Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Cheesecake med lemon!

Den smager ligeså godt som den ser ud ;) Tager et godt stykke tid at lave, men er det hele værd!

Mængde/antal pers: 8 portioner

Ingredienser:
 25g blødt usaltet smør
 75g digestivekiks
 2dl flormelis
 saft og reven skal fra 2 limefrugter
 1 tsk stødt ingefær
 1 spsk husblaspulver
 3spsk koldt vand
 300g friskost (f.eks philadelphia)
 2dl naturel yoghurt
 6spsk mælk
 1dl piskefløde
 2æggehvider, salt


 Pynt:
 Limeskiver
Fremgangsmåde:

Beklæd bunden af en springform med bagepapir (diameter ca. 20cm). Smuldr digestivekiksene i en skål og bland smøret med kiksene. 1tsk flormelis, tsk limeskal og tsk stødt ingefær røres i og det hele blandes godt. Fordel så massen i bunden af springformen og stil det i køleskabet.

Hæld 3 spsk koldt vand i en lille gryde og tilsæt husblassen. Lad det stå i 5 min., så husblassen svulmer. Smelt så husblassen ved svag varme.

Kom friskosten i en skål og tilsæt yoghurt, mælk og 1 dl flormelis. Tilsæt så resten af den revne limeskal og resten af ingefæren samt limesaften og den opløste husblas. Rør det gtodt til massen og blandet.

Tag formen med kiksebunden ud af køleskabet. Hæld forsigtigt osteblandingen i formen og sæt den så i køleskabet i mindst tre timer, så den stivner.

Pisk fløden til fast skum. Pisk så æggehviderne stivne med en smule salt. Pisk 3 spsk flormelis i æggehviderne. Bland flødeskummet og de piskede æggehvider. Sprøjt flødecremen på kagen i flotte toppe og pynt med limeskiver.

Opskriften er skrevet af: alikka, 27-06-2007 15:04, redigeret: 28-06-2007 20:35

Andre opskrifter skrevet af alikka
Findes i følgende kategorier:  Bagning Desserter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 11036 der ser denne opskrift.