Den smager ligeså godt som den ser ud ;) Tager et godt stykke tid at lave, men er det hele værd!
Mængde/antal pers: 8 portioner
Ingredienser: 25g blødt usaltet smør 75g digestivekiks 2dl flormelis saft og reven skal fra 2 limefrugter 1½ tsk stødt ingefær 1 spsk husblaspulver 3spsk koldt vand 300g friskost (f.eks philadelphia) 2dl naturel yoghurt 6spsk mælk 1dl piskefløde 2æggehvider, salt
Pynt: Limeskiver Fremgangsmåde:
Beklæd bunden af en springform med bagepapir (diameter ca. 20cm). Smuldr digestivekiksene i en skål og bland smøret med kiksene. 1tsk flormelis, ½ tsk limeskal og ½ tsk stødt ingefær røres i og det hele blandes godt. Fordel så massen i bunden af springformen og stil det i køleskabet.
Hæld 3 spsk koldt vand i en lille gryde og tilsæt husblassen. Lad det stå i 5 min., så husblassen svulmer. Smelt så husblassen ved svag varme.
Kom friskosten i en skål og tilsæt yoghurt, mælk og 1½ dl flormelis. Tilsæt så resten af den revne limeskal og resten af ingefæren samt limesaften og den opløste husblas. Rør det gtodt til massen og blandet.
Tag formen med kiksebunden ud af køleskabet. Hæld forsigtigt osteblandingen i formen og sæt den så i køleskabet i mindst tre timer, så den stivner.
Pisk fløden til fast skum. Pisk så æggehviderne stivne med en smule salt. Pisk 3 spsk flormelis i æggehviderne. Bland flødeskummet og de piskede æggehvider. Sprøjt flødecremen på kagen i flotte toppe og pynt med limeskiver.
Opskriften er skrevet af: alikka, 27-06-2007 15:04, redigeret: 28-06-2007 20:35
Andre opskrifter skrevet af alikka
Findes i følgende kategorier: BagningDesserterKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 11353 der ser denne opskrift.