Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Flade tyrkiske brød

Lækre som tilbehør til en god middag!!!

Mængde/antal pers: 10 – 12 stk.

Ingredienser:
 25 g gær
 3 dl. lunkent vand
 1 spsk. sukker
 1 tsk. salt
 1 æg
 2 spsk. olie
 ca. 500 g mel


 Pensles med: 1 æg pisket sammen med 1 dl. yoghurt og 1 spsk. olie.


 Drysses med: sesamfrø, tørrede krydderurter, revet ost el.lign.


Fremgangsmåde:

1. Gæren røres ud i vandet. Sukker, salt æg og olie tilsættes og blandingen piskes godt sammen. Melet tilsættes og dejen æltes færdig. Den hæver tildækket og lunt i ca. 45 min.

2. Del dejen i 10 – 12 stykker og form hvert af dem til en bolle. Bollerne trykkes meget flade (mindre end 1 cm.) og lægges på plader med bagepapir. Dæk dem med plastfolie og lad brødene hvile i 10 min.

3. Brødene trykkes endnu mere flade. De pensles tykt med yoghurtblandingen. Drys med krydderier, ost osv. Bages 10-12 min. ved 250 ° i ovnen.

NB: Det er en god ide at trykke evt. ”bobler” i brødene væk, mens brødene endnu bages i ovnen.


Opskriften er skrevet af: anja3d, 23-01-2002 15:26, redigeret: 23-01-2002 19:39

Andre opskrifter skrevet af anja3d
Findes i følgende kategorier:  Brød Tilbehør 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 18807 der ser denne opskrift.