|
|
|
Boller med havregryn
Lækre sprøde boller med havregryn, der gør dem meget sundere end almindelige boller!
Mængde/antal pers: 12 stk
|
|
Ingredienser:
4 dl koldt vand
20 g gær
1 spsk olie
1 spsk sukker
½ tsk salt
75 g havregryn
ca. 400 g mel
Fremgangsmåde:
Gæren smuldres og røres ud i vandet til det er helt opløst. Olie, sukker, salt og havregryn tilsættes og røres godt sammen. Melet tilsættes lidt af gangen og dejen røres godt sammen. Det er ikke nødvendigt at ælte dejen, bare "slå" den godt sammen med en god grydeske. Når dejen slipper skålen, men fortsat er lidt klistret, sættes den i køleskabet med husholdningsfilm over til næste dag. Herefter sættes dejen på bageplade med to skeer, efterhæves 15-20 min og bages midt i en 220 grader varm ovn 20-25 minutter. Det er ikke nødvendigt at pensle bollerne inden de bages.
Bollerne kan også laves samme dag, så skal der dog bruges lunkent vand i stedet for, og dejen skal hæve min. 45 min. i skålen inden bollerne laves.
|
|
Opskriften er skrevet af: Fisker, 02-02-2008 10:44, redigeret: 15-02-2008 13:20
Andre opskrifter skrevet af Fisker
Findes i følgende kategorier: Boller
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 48671 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|