Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Æbletrifli

Dejlig og nem dessert

Mængde/antal pers: 6

Ingredienser:
 20-30 makroner
 45 spsk portvin eller sherry


 Æblemos:
 5 æbler
 Lidt sukker


 Creme:
 1/4 L mælk
 1 æggehvide
 2 æggeblommer
 1 spsk sukker
 4 bl. husblas
 Pynt:
 1/4 L piskefløde
Fremgangsmåde:

Makroner knuses og lægges i bunden af en skål.
Stænk med portvin eller sherry.
Frugtmosen hældes over.
Creme:
Æggeblommerne røres hvide med sukker. Mælken bringes i kog og hældes over i æggemasseni. Cremen hældes tilbage i gryden, der røres inden den er i kog igen.
Mens cremen er varm, opløses den udblødte husblad deri, og når cremen er kold og begyndt at stivne vendes den piskede æggehvide, hvorefter den hældes over æblemosen.
Lige før desserten serveres, pyntes den med flødeskum.

Opskriften er skrevet af: erna, 26-01-2002 14:21, redigeret: 26-01-2002 14:22

Andre opskrifter skrevet af erna
Findes i følgende kategorier:  Desserter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 8907 der ser denne opskrift.