Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Browniekage med chokoladetrøffel

Mængde/antal pers: 1 brødform

Ingredienser:
 100 g smør
 100 g mørk chokolade
 1 dl mørk muscovadoråsukker (eller rørsukker)
  spsk. vaniljesukker
 2 æg
 1 1/4 dl hvedemel
  tsk. bagepulver
 150 g blandede nødder(fx valnødder og hasselnødder)


 Trøffel:
 100 g mørk chokolade
 3/4 dl piskefløde
 1 spsk. mørk muscovadoråsukker (eller rørsukker)
 15 g smør


Fremgangsmåde:

Beklæd en brødform med bagepapir (nok til at du kan løfte kagen ud bagefter). Rist nødderne på en tør stegepande. Gnid hinderne af i et viskestykke. Hak nødderne groft. Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom den i det smeltede smør. Rør til chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen. Rør de to slags sukker i. Tilsæt mel, bagepulver og de hakkede nødder. Kom æggene i et ad gangen. Hæld dejen i formen og bag den nederst i ovnen ved 200 C i ca. 20 minutter, kagen skal være lidt klæg i midten.
Lad kagen køle af, løft den op af formen og læg den ud på et fad.


Trøffel:
Bland fløde og muscovadoråsukker og kog det op. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom den ned i flødeblandingen og rør, til den er smeltet. Rør smørret i.

Lad trøffelmassen stivne, inden den smøres ud eller sprøjtes over kagen. Opbevar tærten i køleskabet og server den i mindre stykker.

Serveres med god vanilleis (hvis dessert)

Opskriften er skrevet af: Anja, 15-02-2008 16:51, redigeret: 21-02-2008 19:47

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Kager Desserter Til kaffen/theen 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Rigtig lækker, jeg synes dog ikke at trøffelmassen ville stivne, det blev mere en glasur end trøffelmasse, næste gang vil jeg prøve at sætte massen i køleskabet før jeg smører den på kagen.

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 14868 der ser denne opskrift.