|
|
|
Browniekage med chokoladetrøffel
Mængde/antal pers: 1 brødform
|
|
Ingredienser:
100 g smør
100 g mørk chokolade
1 dl mørk muscovadoråsukker (eller rørsukker)
½ spsk. vaniljesukker
2 æg
1 1/4 dl hvedemel
½ tsk. bagepulver
150 g blandede nødder(fx valnødder og hasselnødder)
Trøffel:
100 g mørk chokolade
3/4 dl piskefløde
1 spsk. mørk muscovadoråsukker (eller rørsukker)
15 g smør
Fremgangsmåde:
Beklæd en brødform med bagepapir (nok til at du kan løfte kagen ud bagefter). Rist nødderne på en tør stegepande. Gnid hinderne af i et viskestykke. Hak nødderne groft. Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom den i det smeltede smør. Rør til chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen. Rør de to slags sukker i. Tilsæt mel, bagepulver og de hakkede nødder. Kom æggene i et ad gangen. Hæld dejen i formen og bag den nederst i ovnen ved 200° C i ca. 20 minutter, kagen skal være lidt klæg i midten. Lad kagen køle af, løft den op af formen og læg den ud på et fad.
Trøffel: Bland fløde og muscovadoråsukker og kog det op. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom den ned i flødeblandingen og rør, til den er smeltet. Rør smørret i.
Lad trøffelmassen stivne, inden den smøres ud eller sprøjtes over kagen. Opbevar tærten i køleskabet og server den i mindre stykker.
Serveres med god vanilleis (hvis dessert)
|
|
Opskriften er skrevet af: Anja, 15-02-2008 16:51, redigeret: 21-02-2008 19:47
Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier: Kager Desserter Til kaffen/theen
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: Rigtig lækker, jeg synes dog ikke at trøffelmassen ville stivne, det blev mere en glasur end trøffelmasse, næste gang vil jeg prøve at sætte massen i køleskabet før jeg smører den på kagen.
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 16592 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|