Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Skrubbe braiseret med rodfrugter

Denne ret er skøn at lave til 2 personer. Derfor er opskriften
beregnet til 2.


Mængde/antal pers: 2 pers.

Ingredienser:
 2 mellemstore skrubber
 lidt mel
 2 spsk vegetabilsk olie
 300 g blandede, rensede rodfrugter;
 persillerod, pastinak, selleri, gulerod m.v.
 3 kviste timian
 3 dl vand eller tør hvidvin
 evt. 15 g smør
Fremgangsmåde:

Rens fiskene for blod, klip finnerne af og giv fiskene et
snit ned langs midten, så de ikke trækker sig under stegningen. Brun skrubberne på hver sin pande i olie ved
god varme til de er gyldne på begge sider. Tag dem af
panden og læg dem i et ildfast fad og drys med mel.
Skær de skrællede rodfrugter i grove stykker og damp dem
i en smule vand med salt. Læg dem i fadet med fisken og hæld væden fra rodfrugterne ved. Tilsæt lidt vand eller vin, timian, salt og peber. Dæk fadet med sølvpapir og braiser
det i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. Se til at ikke koger
tør. Anret fiskene på et stort fad og sving urterne og den
resterende væde sammen med en klat smør før det hældes tilbage over fisken. Server kogte kartofler til og spis med
finger og gaffel. Man kan bruge andre fladfisk, f.eks rødspætte, skærising og pighvar.



Opskriften er skrevet af: Johnnie, 19-02-2008 01:01, redigeret: 28-02-2008 20:07

Andre opskrifter skrevet af Johnnie
Findes i følgende kategorier:  Fisk og skaldyr Hovedretter Vintermad 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5546 der ser denne opskrift.