Ingredienser: 25 g gær ½ l kærnemælk 200 g rugmel 600 g sigtemel 1 spsk salt 1 æg eller kold kaffe til pensling
Fremgangsmåde:
Rugmel og sigtemel blandes godt. Rør gæret op med salt, så det bliver flydende. Kom gær og kærnemælk i melblandingen og ælt det hele sammen til en dej. Slå brødet op i den facon du ønsker det, rundt eller aflangt, og lad det forhæve i ca. 1 time et lunt sted med et rent viskestykke over. Efter en time æltes brødet igennem så luften kommer ud af dejen, og efterhæver i en ½ time. Pensl brødet med æg eller kaffe og bag brødet midt i ovnen ved 200 grader i 30-35 min.
Brødet smager godt og egner sig fint til et pølsebord.
Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 26-01-2002 16:50, redigeret: 26-01-2002 21:13
Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier: BrødKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6775 der ser denne opskrift.