Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Tysk brød

Egner sig fint til et pølsebord

Mængde/antal pers: 20-25 skiver

Ingredienser:
 25 g gær
  l kærnemælk
 200 g rugmel
 600 g sigtemel
 1 spsk salt
 1 æg eller kold kaffe til pensling


Fremgangsmåde:

Rugmel og sigtemel blandes godt. Rør gæret op med salt, så det bliver flydende.
Kom gær og kærnemælk i melblandingen og ælt det hele sammen til en dej.
Slå brødet op i den facon du ønsker det, rundt eller aflangt, og lad det forhæve i ca. 1 time et lunt sted med et rent viskestykke over.
Efter en time æltes brødet igennem så luften kommer ud af dejen, og efterhæver i en time. Pensl brødet med æg eller kaffe og bag brødet midt i ovnen ved 200 grader i 30-35 min.

Brødet smager godt og egner sig fint til et pølsebord.


Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 26-01-2002 16:50, redigeret: 26-01-2002 21:13

Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier:  Brød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5795 der ser denne opskrift.