Marcipanæg 50-100 g marcipan 1 dl flormelis 1 spsk kakao
Pynt: Revet chokolade og marcipanæg Fremgangsmåde:
Marengsbunde: Kom marcipan, flormslis, nødder og hvedemel i en foodprocessor og findel massen. (Minihakker kan også bruges)
Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk til marengsen er sej. Vend marcipan-blandingen i marengsen og fordel den i to smurte springforme. Bag kagerne i ca. 1 time ved 140 grader og sæt dem til afkøling.
Nougatcreme: Varm 2 dl af de 6 dl piskefløde op til kogepunktet og smelt nougaten i den varme fløde. Opløs kaffen i kogende vand og rør den i nougatblandingen. Hæld nougatcremen over i en dyb tallerken og sæt den til afkøling. Pisk resten af fløden til flødeskum og vend nougatblandingen i.
Kagen samles: Fordel halvdelen af nougatcremen imellem de to bunde og smør resten over kage-toppen og siderne. Stil kagen i køleskabet et par timer.
Marcipanæg: Bland flormelis og kakao og kom det i en si. Små marcipanæg rulles i hånden og drysses med kakao/flormelis blandingen fra sien. Rulles indtil de er dækket og ligner små fugleæg. Opbevares tørt indtil servering.
Servering: Tag kagen ud af køleskabet og pynt den med revet chokolade og små marcipanæg.
Opskriften er skrevet af: Anja, 11-03-2008 21:45, redigeret: 24-03-2008 19:43
Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier: KagerKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: Lækker kage - meget sød - god til kaffe
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 7035 der ser denne opskrift.