Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Påskekage med marcipanæg

Påskehygge for hele familien. Alle kan være med til at rulle de små marcipanæg.

Mængde/antal pers: 12-16 portioner

Ingredienser:
 Marengsbunde:
 6 æggehvider (pasteuriserede)
 125 g sukker
 175 g marcipan
 100 g flormelis
 100 g hasselnødder
 30 g hvedemel


 Nougatcreme:
 6 dl piskefløde
 300 g nougat
 1 tsk instant kaffe
 1 spsk kogende vand


 Marcipanæg
 50-100 g marcipan
 1 dl flormelis
 1 spsk kakao


 Pynt:
 Revet chokolade og marcipanæg
Fremgangsmåde:

Marengsbunde:
Kom marcipan, flormslis, nødder og hvedemel i en foodprocessor og findel massen. (Minihakker kan også bruges)

Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk til marengsen er sej. Vend marcipan-blandingen i marengsen og fordel den i to smurte springforme. Bag kagerne i ca. 1 time ved 140 grader og sæt dem til afkøling.

Nougatcreme:
Varm 2 dl af de 6 dl piskefløde op til kogepunktet og smelt nougaten i den varme fløde. Opløs kaffen i kogende vand og rør den i nougatblandingen. Hæld nougatcremen over i en dyb tallerken og sæt den til afkøling.
Pisk resten af fløden til flødeskum og vend nougatblandingen i.

Kagen samles:
Fordel halvdelen af nougatcremen imellem de to bunde og smør resten over kage-toppen og siderne. Stil kagen i køleskabet et par timer.

Marcipanæg:
Bland flormelis og kakao og kom det i en si.
Små marcipanæg rulles i hånden og drysses med kakao/flormelis blandingen fra sien. Rulles indtil de er dækket og ligner små fugleæg. Opbevares tørt indtil servering.

Servering:
Tag kagen ud af køleskabet og pynt den med revet chokolade og små marcipanæg.

Opskriften er skrevet af: Anja, 11-03-2008 21:45, redigeret: 24-03-2008 19:43

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Kager 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Lækker kage - meget sød - god til kaffe

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5122 der ser denne opskrift.