|
|
|
Peberbøffer (steak aux poivres)
En rigtig vinterret, men kan også laves på grillen om sommeren
Mængde/antal pers: 4 personer
|
|
Ingredienser:
4 skiver oksefilet - ca. 600 g.
1 spsk friskkværnet sort eller grøn peber
2 spsk olivenolie
100 g smør
3 spsk cremefraiche
4 spsk cognac
Salt
Fremgangsmåde:
Bøfferne vendes i peberet, som skal være meget groft og trykkes godt ind i kødet - det går nemmest med en spiseske. Sort og grøn peber fra madagascar giver finest smag. Lad kødet hvile en halv time, så pebersmagen trænger ind. Først skal bøfferne 'lukkes' ved at begge bøffens sider svitses et øjeblik på panden i glohed olie. Olien hældes fra og kan genbruges. Kom så smørret på panden og steg bøfferne, lidt eller meget, ved kraftig varme, men smørret må ikke branke! Når kødet er passende stegt, drysses salt over. Så kommer det store øjeblik: cognac'en hældes over og skal omgående antændes, så ha' tændstikken parat. For at opnå det festlige 'puwhhh', skal spritten være lunket i forvejen. Hold hovedet væk! Flambering skaber feststemning og bør udføres ved bordet ... Men øv det forud! Spritten brænder på et øjeblik og bøfferne sættes fra på et forvarmet fad. Nu skal creme fraichen tilsættes kødkraften på panden. Der må også gerne rundes op med en klat smør. Pisk let over svag varme. Nogle mennesker elsker pommes frites til. Gode gammeldags brasekartofler er lige så lækre - de hedder pommes sautées på fransk ~ men det er det samme. Rødvin er selvskreven. Kødet kan også grilles og serveres med en klat persillesmør toppet med en dusk vandkarse.
|
|
Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 27-01-2002 18:44, redigeret: 27-01-2002 22:12
Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier: Sommermad Vintermad Retter med oksekød
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6412 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|