Ingredienser: 200 g mel 100 g smør 50 g flormelis 1-2 æggeblommer evt. lidt koldt vand Fyld: 250 g usvovlede abrikoser Mandelcreme: 200 g usaltet smør 200 g flormelis 250 g blendede mandler 200 g mel 4 æg Flormelis til pynt flødeskum som tilbehør Fremgangsmåde:
Læg abrikoserne i koldt vand dagen før eller i det mindste et par timer. Kom mel, sukker og smør i en foodprocessor og saml dejen med æggeblommer og evt. koldt vand. Rul ud og kom i en smurt tærteform. Stil på køl el, kort tid i fryser. Forbag 10 min. ved 200° Pisk imens smør og flormelis luftigt og tilsæt æggene et af gangen. Rør mel og mandler i og hold massen kold. Læg de udblødte afdryppede abrikoser i bunden af den forbagte tærte og kom mandelcremen over. Bag ved 160° i 45-60 min. Lad den afkøle, før den tages ud. Serveres drysset med flormelis og med flødeskum til.
Opskriften er skrevet af: Jytte, 28-04-2008 01:39
Andre opskrifter skrevet af Jytte
Findes i følgende kategorier: DesserterKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6645 der ser denne opskrift.