Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Mandeltærte med abrikos

smager simpelthen som en drøm

Mængde/antal pers: 8 - 10 pers

Ingredienser:
 200 g mel
 100 g smør
 50 g flormelis
 1-2 æggeblommer
 evt. lidt koldt vand
 Fyld:
 250 g usvovlede abrikoser
 Mandelcreme:
 200 g usaltet smør
 200 g flormelis
 250 g blendede mandler
 200 g mel
 4 æg
 Flormelis til pynt
 flødeskum som tilbehør
Fremgangsmåde:

Læg abrikoserne i koldt vand dagen før eller i det mindste et par timer. Kom mel, sukker og smør i en foodprocessor og saml dejen med æggeblommer og evt. koldt vand. Rul ud og kom i en smurt tærteform. Stil på køl el, kort tid i fryser. Forbag 10 min. ved 200° Pisk imens smør og flormelis luftigt og tilsæt æggene et af gangen. Rør mel og mandler i og hold massen kold. Læg de udblødte afdryppede abrikoser i bunden af den forbagte tærte og kom mandelcremen over. Bag ved 160° i 45-60 min. Lad den afkøle, før den tages ud. Serveres drysset med flormelis og med flødeskum til.

Opskriften er skrevet af: Jytte, 28-04-2008 01:39

Andre opskrifter skrevet af Jytte
Findes i følgende kategorier:  Desserter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6645 der ser denne opskrift.