Her er et skønt, letsødligt brød med valnødder. Prøv f.eks. at komme en god blommemarmelade på.
Mængde/antal pers: 1 stort brød
Ingredienser: 25 g gær ½ liter vand ½ dl olie 1 spsk salt ½ dl ahornsirup 50 g hakkede valnøddekerner 200 g groft speltmel ca. 500 g sigtet speltmel Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt olie, salt, ahornsirup,valnødder, og groft speltmel. Rør sigtet speltmel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 45 min. Slå dejen ned og form den til et aflangt brød. Lav et par dybe snit i brødet og læg det til hævning på en bageplade under et fugtigt klæde i ca. 45 min. eller til brødet har dobbelt størrelse. Bag brødet ved 200 grader i 30- 40 min.
Opskriften er skrevet af: Johnnie, 17-05-2008 18:49
Andre opskrifter skrevet af Johnnie
Findes i følgende kategorier: BrødKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 7760 der ser denne opskrift.