Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Asparges med røget laks og hollandaise

Super lækker laks med asparges og hollandaise

Mængde/antal pers: 4 pers.

Ingredienser:
 Sauce:
 4 æggeblommer
 1 stk citron
 1 spsk dijonsennep
 150 g smør
 
 32 grønne asparges
 1 pose rucola
 150 g røget laks


 Pynt:
 4 kviste frisk Legro basilikum




Fremgangsmåde:

Fremgangsmåde:
-Sauce: Pisk æggeblommer, citronsaft og sennep sammen. Smelt smørret og hæld langsomt æggeblandingen i mens der piskes. Hæld det hele i en skål. Sæt skålen ned i en gryde med kogende vand og pisk, til det bliver tykt.

-Kog aspargesne i 3 minutter og skyl dem i koldt vand.

-Skær laksen i skiver (4 skiver pr. mand).

-Kom en smule rucola på midten af en tallerken, kom 4 skiver laks ovenpå, og asparges på toppen. Hæld hollandaise-sauce rundt i kanten af tallerken, og pynt med basilikum.

Opskriften er skrevet af: skeel88, 12-07-2008 13:53

Andre opskrifter skrevet af skeel88
Findes i følgende kategorier:  Fisk og skaldyr Forretter Retter med laks 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Andre kommentarer:
Jonas: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Jonas kommentar: For at få den bedste konsistens skal æggeblommerne varmes op 85C og derefter skal smøret smeltes i. Smør indeholder et protein (butyrofillin) som denatureres ved 58 C. Fordi dette protein er med til at tykne er det vigtigt ikke at varme saucen over 57 C efter smøret er tilsat.

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 17025 der ser denne opskrift.