Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Brød med Nigella

Her er et dejligt brød med de skønne Nigella frø som drys.
Nigella frø hedder også "Jomfru i det grønne".


Mængde/antal pers: 1 stort brød

Ingredienser:
 25 g gær
 2 dl koldt vand
 2 tsk. salt
  tsk. sukker
 1 spsk. olivenolie
 1 dl. A 38
  dl. fuldkornsmel
 Ca. 400 g proteinrig hvedemel
 mælk til pensling
 Nigella frø


Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i det kolde vand. Rør salt, sukker, olivenolie, A38 og fuldkornsmel i. Tilsæt hvedemel indtil dejen begynder at slippe. Æltes ca. 5 min.. Brug gerne håndmixer eller røremaskine. Tilsæt evt. mere hvedemel, men kun så meget at dejen slipper fadet og stadig er blød. Lad dejen hæve til ca. dobbelt størrelse med et fugtigt viskestykke over. Formes til et brød og efterhæver 20-30 min. Pensl med mælk og drys Nigella frø rundhåndet på brødet. Bages ved 225 grader til det er gyldent(ca. 20 min.)

Opskriften er skrevet af: Johnnie, 10-08-2008 18:50, redigeret: 10-08-2008 18:52

Andre opskrifter skrevet af Johnnie
Findes i følgende kategorier:  Brød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6925 der ser denne opskrift.