Her er et dejligt brød med de skønne Nigella frø som drys. Nigella frø hedder også "Jomfru i det grønne".
Mængde/antal pers: 1 stort brød
Ingredienser: 25 g gær 2 dl koldt vand 2 tsk. salt ½ tsk. sukker 1 spsk. olivenolie 1 dl. A 38 ½ dl. fuldkornsmel Ca. 400 g proteinrig hvedemel mælk til pensling Nigella frø
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i det kolde vand. Rør salt, sukker, olivenolie, A38 og fuldkornsmel i. Tilsæt hvedemel indtil dejen begynder at slippe. Æltes ca. 5 min.. Brug gerne håndmixer eller røremaskine. Tilsæt evt. mere hvedemel, men kun så meget at dejen slipper fadet og stadig er blød. Lad dejen hæve til ca. dobbelt størrelse med et fugtigt viskestykke over. Formes til et brød og efterhæver 20-30 min. Pensl med mælk og drys Nigella frø rundhåndet på brødet. Bages ved 225 grader til det er gyldent(ca. 20 min.)
Opskriften er skrevet af: Johnnie, 10-08-2008 18:50, redigeret: 10-08-2008 18:52
Andre opskrifter skrevet af Johnnie
Findes i følgende kategorier: BrødKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 7368 der ser denne opskrift.