Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Stort fladt brød med speltflager

Et dejligt, let groft brød, der kan bruges både som morgenmad og som tilbehør til varm mad.

Mængde/antal pers: 1 stort brød

Ingredienser:
 50 g gær
 3 dl lunkent vand
 3 dl kærnemælk
 1 spsk rørsukker
 100 g speltflager
 200 g sigtemel
 50 g rugmel
 2 tsk salt
 2 spsk olivenolie
 ca. 400 g hvedemel
Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vandet og kærnemælken, tilsæt sukker og speltflager. Bland sigtemel, rugmel, salt og olie i dejen, og rør det godt sammen, Kom hvedemelet i, lidt ad gangen, mens du ælter det til en let fast dej. Lad dejen hæve i 40 minutter.

Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord, og form den til et rundt, let fladt, ca. 4 cm højt brød. Skær krydsmønster i overfladen og drys med lidt sigtemel. Lad dejen efterhæve tildækket et lunt sted i 20 minutter.

Bag brødet i en forvarmet ovn ved 210 grader på næstnederste ribbe i ca 30 minutter. Brødet skal være flot gyldent og lyde hult, når du banker på det.

Opskriften er skrevet af: Anja, 12-08-2008 19:44, redigeret: 14-08-2008 19:17

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Brød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6621 der ser denne opskrift.