|
|
|
Stort fladt brød med speltflager
Et dejligt, let groft brød, der kan bruges både som morgenmad og som tilbehør til varm mad.
Mængde/antal pers: 1 stort brød
|
|
Ingredienser:
50 g gær
3 dl lunkent vand
3 dl kærnemælk
1 spsk rørsukker
100 g speltflager
200 g sigtemel
50 g rugmel
2 tsk salt
2 spsk olivenolie
ca. 400 g hvedemel
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i vandet og kærnemælken, tilsæt sukker og speltflager. Bland sigtemel, rugmel, salt og olie i dejen, og rør det godt sammen, Kom hvedemelet i, lidt ad gangen, mens du ælter det til en let fast dej. Lad dejen hæve i 40 minutter.
Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord, og form den til et rundt, let fladt, ca. 4 cm højt brød. Skær krydsmønster i overfladen og drys med lidt sigtemel. Lad dejen efterhæve tildækket et lunt sted i 20 minutter.
Bag brødet i en forvarmet ovn ved 210 grader på næstnederste ribbe i ca 30 minutter. Brødet skal være flot gyldent og lyde hult, når du banker på det.
|
|
Opskriften er skrevet af: Anja, 12-08-2008 19:44, redigeret: 14-08-2008 19:17
Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier: Brød
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6621 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|