Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Krydderkage med rabarberkompot

Ingredienser:
 Krydderkage:
 3 æg
 4½ dl mel
 3 dl sukker
 3 tsk bagepulver
 2-3 spsk kanel
 1½ spsk kardemomme
 2½ dl mælk
 100 g smeltet smør


 Rabarberkompot:
 500 g rensede rabarber
 1 dl sukker (60 g)
 ½ vanillestang
 ½ l vand
 hakket mynte
 50 g mandelflager
Fremgangsmåde:

Tilberedningstid: 1 time

Krydderkage:
Tænd ovnen på 180 grader.
Rør ingredienserne sammen i den nævnte rækkefølge og hæld i en smurt rugbrødsform (2 l).
Bages ved 180 grader i 40-45 minutter.

Rabarberkompot:
Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker. Læg rabarberne i en lile gryde og vend dem med sukker. Flæk vanillestangen og kom den i gryden.
Hæld vand på og kog rabarberne møre i ca 10-15 minutter. Hæld kompotten i en skål og fjern vanillestangen og drys med lidt hakket mynte.
Rist mandlerne på en tør pande i ca 1 minut.

Server den lune rabarberkompot til krydderkagen og drys med ristede mandelflager.

Opskriften er skrevet af: Anja, 23-09-2008 18:32

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Kager Syltning 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6080 der ser denne opskrift.