Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Stegte sommerkartofler, babyspinat og kalvefrikadeller

Let sommermad, der også kan nydes om vinteren...

Mængde/antal pers: 4 pers

Ingredienser:
 800 g kartofler
 1 + 1 spsk olivenolie
 1 + 1 tsk salt
 400 g hakket kalvekød
 1 æg
 3 spsk madlavningsfløde
 3 spsk rasp
 1 pose babyspinat (80g)
Fremgangsmåde:

Tilberedningstid: 20 minutter

Sæt ovnen på 250 grader.
Skrub og skyl kartoflerne godt, de behøver ikke at skrælles. Dup dem tørre med fx køkkenrulle og skær dem i halve. Kæg kartoflerne i et ovnfast fad. Dryp 1 spsk olivenolie over, og drys med 1 tsk salt. Steg kartoflerne midt i ovnen, til de er gyldne og møre, 15-20 min.
Bland hakket kød, 1 tsk salt og æg. Rør fløden i, lidt ad gangen. Form farsen til små frikadeller og læg dem på et rent skærebræt, du har gjort vådt (så de ikke hænger fast).
Vend frikadellerne i raspen.
Opvarm 1 spsk olie på en stegepande og steg frikadellerne i ca 2 min. på hver side. Eftersteg under låg i ca 3 min.

Server frikadellerne med de stegte kartofler blandet med spinat.
Tip: Kan du ikke få fat i hakket kalvekød, kan du bruge kahkket kalv og svinekød eller hakket kyllingekød i stedet.

Opskriften er skrevet af: Anja, 23-09-2008 18:48

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Hverdagsmad Retter med kalvekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5485 der ser denne opskrift.