Saftig og frisk kage med frisk appelsin- og citronsaft - en sikker succes!
Mængde/antal pers: 1kage i 22-24 cm springform
Ingredienser: 250 g smør 250 g melis 250 - 270 g hvedemel 1 tsk vanilliesukker 1 ½ tsk bagepulver 3 hele æg 1 økologisk citron - reven skal og saft 2 økologiske appelsiner - reven skal og saft Fremgangsmåde:
Rør smør, sukker og vanilliesukker sammen til en konsistens som mayonnaise. Tilsæt reven skal af 1 citron. Tilsæt æggene ét ad gangen under fortsat omrøring (bedst med el-pisker), og herefter mel og bagepulver - lidt ad gangen. Hæld dejen i en smurt springform og bag ved 180 grader varmluft (200 grader i alm ovn) i 35-45 minutter. --- Imens: Riv skallen af to økologiske appelsiner på et rivejern og gem det. Pres appelsinerne og citronen. --- Når kagen er færdigbagt: Vend den endnu varme kage ud på et fad. Overhæld den med den friskpressede appelsin-citronsaft og pynt til sidst med den revne appelsinskal. Er også lækker dagen efter - hvis der er noget tilbage.
Opskriften er skrevet af: vilsholm, 05-10-2008 19:15, redigeret: 05-10-2008 19:17
Andre opskrifter skrevet af vilsholm
Findes i følgende kategorier: KagerDesserterTil kaffen/theenKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 13144 der ser denne opskrift.