Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Appelsinkage a'la Vilsholm

Saftig og frisk kage med frisk appelsin- og citronsaft - en sikker succes!

Mængde/antal pers: 1kage i 22-24 cm springform

Ingredienser:
 250 g smør
 250 g melis
 250 - 270 g hvedemel
 1 tsk vanilliesukker
 1 tsk bagepulver
 3 hele æg
 1 økologisk citron - reven skal og saft
 2 økologiske appelsiner - reven skal og saft
Fremgangsmåde:

Rør smør, sukker og vanilliesukker sammen til en konsistens som mayonnaise. Tilsæt reven skal af 1 citron.
Tilsæt æggene t ad gangen under fortsat omrøring (bedst med el-pisker), og herefter mel og bagepulver - lidt ad gangen.
Hæld dejen i en smurt springform og bag ved 180 grader varmluft (200 grader i alm ovn) i 35-45 minutter.
---
Imens: Riv skallen af to økologiske appelsiner på et rivejern og gem det.
Pres appelsinerne og citronen.
---
Når kagen er færdigbagt: Vend den endnu varme kage ud på et fad. Overhæld den med den friskpressede appelsin-citronsaft og pynt til sidst med den revne appelsinskal. Er også lækker dagen efter - hvis der er noget tilbage.


Opskriften er skrevet af: vilsholm, 05-10-2008 19:15, redigeret: 05-10-2008 19:17

Andre opskrifter skrevet af vilsholm
Findes i følgende kategorier:  Kager Desserter Til kaffen/theen 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 13144 der ser denne opskrift.