Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Fransk æblekage

En anderledes æblekage, som er særligt velegnet til aftenkaffen.

Mængde/antal pers: 6 pers.

Ingredienser:
 Mørdejsbund:
 100 gr. smør
 100 gr. hvede mel
 75 gr. sukker


 1 spsk. smør
 2 spsk. hvedemel


 Creme:
 2 æg
 8 spsk. sukker
 5 dl. mælk
 2 spsk. maizena mel
 2 spsk. vanilje


 2 store madæbler
Fremgangsmåde:

Bland smør, hvedemel og sukker sammen til det bliver til en fast dej. Læg dejen på køl i ca. 20 minutter.

Tænd for ovnen og sæt den på 200 grader almindelig ovn eller 170 grader på varmluft.

Smør et tærtefad med smør og drys hvedemel over.

Rul mørdejen ud og læg den ned i tærtefadet, og tryk den fast. Bag tærtebunden i ca. 10 min. til den er gyldenbrun, og lad den køle af.

Lav kagecremen ved at piske æg og sukker sammen i en tykbundet gryde, tilsæt maizena og rør det ud. Tilsæt mælk og kog cremen op under konstant omrøring indtil cremen bliver tyk og koger. Når cremen er færdig tilsættes vanilje sukker, og cremen hældes over tærtebunden.

Æblerne skrælles og kernehuset fjernes, æblerne skæres derefter i både, som fordeles over tærten. Strøg lidt sukker og vanilje over æblerne. Bag tærten ved 200 grader almindelig ovn eller 170 grader varmluft i ca. 20 til 30 minutter, eller til æblerne er blevet karameliseret.


Opskriften er skrevet af: kitty kat, 13-10-2008 17:56, redigeret: 15-10-2008 17:43

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Desserter Tærter Til kaffen/theen 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 8102 der ser denne opskrift.