Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Hjemmelavede grissini (italienske brødstænger)

Den perfekte snack til velkomstdrinken - sundere end andre snacks - og super lækkert!

Mængde/antal pers: 24 stk

Ingredienser:
 25 g gær
 2 dl lunkent vand
 6 dl hvedemel
 2 tsk salt
 5 spsk sesamolie eller olivenolie
 2 spsk sesamfrø


 drys:
 havsalt og sesamfrø




Fremgangsmåde:

Opløs gæren i det lunkne vand og rør halvdelen af melet i.

Bland salt og olie i.

Rør resten af melet i og ælt det til en let dejkonsistens. Hvis dejen virker for blød, så tilsæt lidt mere mel.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 20 minutter.

Indstil ovnen til 200 grader.

Del dejen i 2 stykker og rul den ud i til -1 cm tykkelse (en firkant på ca 20x20 cm).

Brug rigeligt med mel på bordet og på kagerullen, så dejen ikke hænger fast.

Pensl med vand. Strø salt og sesamfrø over. Skær dejen ud i 1 cm brede stænger. Det gøres nemt med en pizzaskærer.

Sno stængerne let og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i yderligere 10 minutter.

De bages i ovnen i cirka 20 minutter til de er gyldne.

Hvis dine grissini ikke er helt sprøde, så kan de efterbages i ovnen. Sluk for varmen og åben lugen, så tørrer de hurtigt.

Tip:
Du kan lave mange varianter af dine grissini - prøv fx at udskifte: sesamolien med olivenolie, 2 spsk sesamfrø med 2 tsk tørret rosmarin, 6 dl hvedemel med 4 dl hvedemel og 2 dl grahamsmel. Skal således kun drysses med salt.

Opskriften er skrevet af: Anja, 09-01-2009 15:04, redigeret: 24-02-2009 09:50

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Snacks 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Andre kommentarer:
Sus230: Har afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 36280 der ser denne opskrift.