Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Kalkunbryst i en dejlig marinade

en dejlig ret med Hasselbackkartofler

Mængde/antal pers: 4 pers

Ingredienser:
 800 g kalkunbryst
 Marinade:
 2 dl rødvin
 0.5 dl vidruekerneolie
 1 spsk sojasauce
 1 spsk friskpresset citronsaft
 3 tsk sukker
 2 fed hvidløg
 Stegning:
 2 spsk vindruekerneolie
 2 dl vand
 Sauce:
 Maizena majsstivelse
 1.5 dl piskefløde 38%
 Salat:
 100 g iceberg salat
 100 g bønnespire
 100 g solsikkespire
 100 g grønne druer
 50 g usmuttede mandler
 dressingen :
  dl balsamico
 2 spsk honning
 3 dl vindruekerneolie
 salt og peber.


Fremgangsmåde:

Læg kalkunbrystet i et fad, overhæld det med marinaden, dæk med film og sæt det i køleskab 2 - 3 timer.
Varm en stegegryde med olie godt op. Dup kødet tørt, gnid det med salt og brun det på alle sider.Hæld marinade og vand ved og lad det småstege 1 time under låg.
Tag stegen op og skum fedtet af skyen. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt kold vand, tilsæt piskefløde og smag til med salt og peber.
salat med druer:
Icebergsalaten snittes, vindruerne skæres i skiver og mandlerne hakkes. Dressingen piskes sammen og hældes over ingredienserne til salaten, og det hele blandes godt.
Server hasselbackkartofler til:
Skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver, Men ikke helt igennem.Smør et fad med lidt olie og sæt kartoflerne med skiverne opad. Krydr med salt, peber og paprika.
Bages i ovn ved 225 i ca. time til de er pænt lysebrune.

Opskriften er skrevet af: Jytte, 12-02-2009 15:57, redigeret: 12-11-2009 00:21

Andre opskrifter skrevet af Jytte
Findes i følgende kategorier:  Hovedretter Retter med kalkun 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5393 der ser denne opskrift.