Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Chokoladekage med chokoladesmørcreme

Et stykke er ikke nok af denne kage.

Ingredienser:
 190 g smør eller margarine
 375 g sukker
 3 æg
 300 g mel
 3 tsk. bagepulver
 1 tsk. vanillesukker
 4 spsk. kakao
 1 dl fløde
 1 dl kogende vand


 Chokoladesmørcreme:
 2 dl flormelis
 4-5 spsk. kakao
 Kogende vand
 300 g smør


 Pynt:
 1 plade overtrækchokolade
 Mandler


Fremgangsmåde:

Smør og sukker røres grundigt og æggene røres i et ad gangen. Melet blandes med de tørre ingredienser og tilsættes afvekslende med fløden. Brug en ske og rør så lidt som muligt. Til sidst røres den kogende vand i dejen. Den kommes i en smurt springform og bages ved 170 grader i ca. 1 time. Imens sigtes flormelis og kakao i en skål og røres med kogende vand til en tyk grød. Tilsæt vandet lidt efter lidt, så blandingen ikke bliver for lind. Smørret smeltes, afkøles og piskes i glasuren. Cremen sættes i køleskabet til den er stivnet lidt. Kagen flækkes i tre bunde og lægges sammen med chokoladesmørcremen. Den sammenlagte kage pyntes med smeltet chokolade og hele mandler. Kagen kan serveres med vanilleis eller flødeskum.

Opskriften er skrevet af: Majbrit, 24-02-2009 14:26

Andre opskrifter skrevet af Majbrit
Findes i følgende kategorier:  Desserter Lagkager 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 20590 der ser denne opskrift.