Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Runde solsikkebrød

Lækkert brød, som holder sig frisk længe.

Mængde/antal pers: 2 brød

Ingredienser:
 50 g smør
 6 dl mælk
 50 g gær
 1 tsk. groft salt
 1 dl solsikkekerner (ca. 50 g)
 250 g sigtemel (ca. 5 dl)
 500 g hvedemel


Fremgangsmåde:

Smelt smørret og tilsæt mælken. Kom det i en røreskål, og rør gæren ud heri. Tilsæt øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen sammen til den er blank og smidig. Stil den til hævning et lunt sted, ca. 45 min. Tag dejen ud på meldrysset bord og ælt den godt igennem, tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 2 runde brød, der lægges på bagepapir eller en smurt bageplade. Lad dem efterhæve ca. time. Pensl brødene og snit dem som lagkagesnitter. Drys med hakkede solsikkekerner. Bag brødene nederst i ovnen ved 225 grader i ca. 30 minutter.



Opskriften er skrevet af: Majbrit, 06-05-2009 14:00

Andre opskrifter skrevet af Majbrit
Findes i følgende kategorier:  Brød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5355 der ser denne opskrift.