Ingredienser: 600 g æbler,cox orange eller ingrid marie 100 g smør 100 g melis 100 g groftreven marcipan 2 æg 150 g mel 2 tsk bagepulver revet skal og saft af en appelsin 2 - 3 spsk.nødde eller mandelflager Fremgangsmåde:
Skræl æblerne, skær dem i både og fjern kerhuset. Skær bådene i skiver. Rør smør og sukker godt sammen. Rør marcipan og æg i, vend dernæst mel og bagepulver i dejen. Tilsæt nu saften og skallen fra appelsinen samt æblestykkerne. Rør det hele sammen. Kom det hele i et ovnfast fad. Drys mandelflager over, og bag æblekagen i 30 - 40 min. ved 175° midt i ovnen.
Serveres lun med iskoldt flødeskum.
Opskriften er skrevet af: Jytte, 01-06-2009 11:53, redigeret: 01-06-2009 11:54
Andre opskrifter skrevet af Jytte
Findes i følgende kategorier: DesserterKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5654 der ser denne opskrift.