Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Marcipanæblekage

en skøn dessert

Mængde/antal pers: 8 til 10 pers

Ingredienser:
 600 g æbler,cox orange eller ingrid marie
 100 g smør
 100 g melis
 100 g groftreven marcipan
 2 æg
 150 g mel
 2 tsk bagepulver
 revet skal og saft af en appelsin
 2 - 3 spsk.nødde eller mandelflager
Fremgangsmåde:

Skræl æblerne, skær dem i både og fjern kerhuset.
Skær bådene i skiver. Rør smør og sukker godt sammen. Rør marcipan og æg i, vend dernæst mel og bagepulver i dejen.
Tilsæt nu saften og skallen fra appelsinen samt æblestykkerne. Rør det hele sammen.
Kom det hele i et ovnfast fad. Drys mandelflager over, og bag æblekagen i 30 - 40 min. ved 175 midt i ovnen.

Serveres lun med iskoldt flødeskum.


Opskriften er skrevet af: Jytte, 01-06-2009 11:53, redigeret: 01-06-2009 11:54

Andre opskrifter skrevet af Jytte
Findes i følgende kategorier:  Desserter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5654 der ser denne opskrift.