Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Fyldt mørbrad med æbler,bacon og solrørrede tomater

en rigtig hot ret. uhm uhm

Mængde/antal pers: 8 - 9 pers

Ingredienser:
 4 st svinemørbrad af ca. 500 til 600 g
 2 store æbler i tern
 300 g bacon i tern
 80 g soltørrede tomater i olie, skåret i tern
 salt og peber
 Appelsinsauce af:
 4 rødløg
 smør til stegning
 1 l appelsinjuice
 6 dl hønsefond
 salt og peber
 maiza udrørt i koldt vand
 stegesky fra mørbraden
 Tilbehør af:
 2 kg kartofler i både
 2 dl blandede hakkede krydderurter ( fx persille,purløg,
 basilikum, timian)
Fremgangsmåde:

Mørbraden afpudses, og der skæres et snit ned igennem den, uden at skære helt igennem. Læg et stykke film eller en pose ud på bordet og læg kødet flad på filmen. Læg endnu et stykke film ovenpå og bank med håndfladen til mørbraden er ensartet flad.Gentag det samme ved hver mørbrad.
Steg bacon på en varm pande uden fedtstof. Kom æbletern og soltørrede tomater i og sauter 2 min.Fordel fyldet på hver mørbrad i en lang række. Krydr med salt og friskkværnet peber. Bøj hver ende ind og rul køder sammen. Snør rullen sammen med kødsnor. Sørg for at mørbradrullen er lige tyk over det hele.
Mørbraden brunes på alle sider i smør på en stegepande, og steger videre i ovnen ved 160 i ca. 30 min.Lad mørbrade hvile tildækket i ca. 15 min. inden udskæring. Tag kødsnoren af og skær kødet i 1 cm.tykke skiver.
Saucen: Varm smørret op i en gryde. Kom løgringe i og sauter uden at de bliver brune. Kom appelsinjuice ved og lad det koge godt op, inden hønsefonden tilsættes. Lad det hele koge igennem i ca. 15 min.Smag til med salt og peber og jævn saucen med maizena udrørt i koldt vand. Hæld stegeskyen fra mørbraden og kom det i saucen.
Kog kartoflerne møre og drys med krydderblandingen lige inden serveringen.

Opskriften er skrevet af: Jytte, 08-06-2009 15:40

Andre opskrifter skrevet af Jytte
Findes i følgende kategorier:  Festmad Retter med svinekød Retter med bacon 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 16382 der ser denne opskrift.