Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Oldemors æblekage

Denne dejlige æblekage er god til jul som desert efter den fede julemad.

Mængde/antal pers: 6-8 personer

Ingredienser:
 10 store æbler, gerne madæbler
  dl vand
 1 citron (økologisk)
 1 stang kanel
 sukker ca 50 g (efter smag)
 2 spsk hvidvin
 2 spsk Madeira


 Crem:
 3 æg
 ca. 50 g sukker (efter smag)
 1 stk. vanilliesukker
 65 g mandler (smuttet og hakket)
 2 dl piskefløde




Fremgangsmåde:

Æblekompot:
Æblerne skrælles, deles og kærnehuset udtages. Æblerne koges møre i en lille smule vand med saften af 1 citron, citronskal, kanelstang og sukker. Kogetiden afhænger af æble sorten. Beregn 10-15 minutter. Når æblerne er kogt fjernes citronskal og kanelstang. Æblekompotten tilsættes hvidvinen og Madeira og kommes i et ildfast fad.

Crem:
Æg piskes med sukker og vanilliesukker til sukkeret er helt opløst, hvorefter de hakkede mandler og piskefløden blandes i. Cremen hældes over æblekompotten.
Æblekagen bages ca. 1 time i ovnen ved 175 grader C til overfladen er lysebrun.

Opskriften er skrevet af: Rose, 16-11-2009 20:31

Andre opskrifter skrevet af Rose
Findes i følgende kategorier:  Kager Desserter Julemad 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5387 der ser denne opskrift.