Denne dejlige æblekage er god til jul som desert efter den fede julemad.
Mængde/antal pers: 6-8 personer
Ingredienser: 10 store æbler, gerne madæbler ½ dl vand 1 citron (økologisk) 1 stang kanel sukker ca 50 g (efter smag) 2 spsk hvidvin 2 spsk Madeira
Crem: 3 æg ca. 50 g sukker (efter smag) 1 stk. vanilliesukker 65 g mandler (smuttet og hakket) 2½ dl piskefløde
Fremgangsmåde:
Æblekompot: Æblerne skrælles, deles og kærnehuset udtages. Æblerne koges møre i en lille smule vand med saften af 1 citron, citronskal, kanelstang og sukker. Kogetiden afhænger af æble sorten. Beregn 10-15 minutter. Når æblerne er kogt fjernes citronskal og kanelstang. Æblekompotten tilsættes hvidvinen og Madeira og kommes i et ildfast fad.
Crem: Æg piskes med sukker og vanilliesukker til sukkeret er helt opløst, hvorefter de hakkede mandler og piskefløden blandes i. Cremen hældes over æblekompotten. Æblekagen bages ca. 1 time i ovnen ved 175 grader C til overfladen er lysebrun.
Opskriften er skrevet af: Rose, 16-11-2009 20:31
Andre opskrifter skrevet af Rose
Findes i følgende kategorier: KagerDesserterJulemadKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5387 der ser denne opskrift.