Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Forførisk chokolade tærte

Prøv den. Denne opskrift kan måle sig med udtrykket: Det er bedre end sex !!!!!!!

Mængde/antal pers: 10

Ingredienser:
 250 g smør
 150 g valnødder
 150 g mandler
 300 g mørk chokolade
 100 g sukker
 6 æg
 Bagepapir, springform
 Tilbehør: jordbær eller brombær, evt. også flødeskum


Fremgangsmåde:

Valnødder og mandler blendes til pulver i blender.
200 g mørk chokolade blendes til "pulver" i blender med nødderne.
I skål ved siden af piskes smør og sukker (Køleskab smør).
6 æggeblommer tilsættes og blandes i smør- og sukkermassen.
Æggehviden piskes stiv og vendes i massen.
Nødde- og chokolademassen vendes også i.
Dejen hældes i springform med bagepapir i bunden. Smør bagepapiret. Det gør at tærten ikke hænger fast.
Til sidst knækkes de 100 g mørk chokolade i stykker og trykkes ned i dejen. (giver flydende chokolade sovs ved servering). Glat overfladen af dejen ud med en ske eller dejskraber.
Tærten bages ved 190 grader i 30-45 minutter, lav en test med en nål i midten af kagen for at tjekke at den ikke er ubagt i midten.
Lad kagen køle ca 10 min.

Viiiiiiiiidunderlig med jordbær og flødeskum.


Opskriften er skrevet af: maja, 07-02-2002 23:26, redigeret: 27-01-2018 16:16

Andre opskrifter skrevet af maja
Findes i følgende kategorier:  Tærter FEDT NOK! (god mad der feder) 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: I den oprindelige opskrift stod der 1 time - da jeg prøvede den med den bagetid blev kagen fuldstændig tør. Jeg har nu rettet det til 30-45 minutter og har prøvet den igen. Det gik meget bedre.

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 12980 der ser denne opskrift.