Ingredienser: 200 g smør 175 g fint rørsukker 2 tsk kardemomme Fintrevet skal fra 1 appelsin 3 æg 300 g hvedemel 1 tsk bagepulver 1 dl mælk 20 g blå birkes (1 brev)
Glasur: 100-150 g flormelis Saften fra ½ appelsin
Fremgangsmåde:
Riv appelsinskallen fint på rivejern, tag derefter den halve appelsin og pres saften på en citronpresser (gem saften til glasuren). (Du kan presse den anden halvdel og få dig en dejlig tår juice mens du laver kagen :)
Sæt ovnen på 160 grader. Pisk smør (der skal være blødt evt. smeltet i ca 30 sek i mikroovnen), rørsukker, kardemomme og den revne appelsinskal sammen i en skål til det bliver hvidt og cremet. Tilsæt æggene et ad gangen mens du pisker videre. Bland mel og bagepulver ogsigt det i dejen, skiftevis med at du også tilsætter mælk og birkes. Rør dejen godt sammen. Hæld dejen i en bagepapirsbeklædt sandkageform og bag kagen ved 160 grader i 40-60 minutter, afhænger af din oven.Tjek med en strikkepind om den er gennembagt.
Glasur: Rør flormelis og appelsinsaft sammen til en tyk glasur. Fordel glasuren over den varme kage.
Lad kagen køle helt af i formen, inden den tages ud og skæres i tykke skiver
Opskriften er skrevet af: Anja, 07-03-2010 09:03, redigeret: 11-03-2010 09:24
Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier: KagerKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Andre kommentarer: carolinas: Har afprøvet denne opskrift carolinas kommentar:smagte rigtigt godt! Kan klart anbefales.. jeg tilsatte retten 100 marcipan 2 gang jeg lavde den. En super ide.
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 7476 der ser denne opskrift.