Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Krydret blommetrifli med makroner og vanillecreme

Dejlig dessert

Mængde/antal pers: 4 pers

Ingredienser:
 3/4 kg modne blommer
 1 økologisk citron
 2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
 1/4 l sødmælk
  stang vanille
  dl pasteuriserede æggehvider (1 bæger)
 12 makroner
 75 g sukker + 4 spsk sukker
 20 g frisk ingefær
 1 spsk majsstivelse
Fremgangsmåde:

Udsten blommerne og skær dem i både.
Vend dem i en gryde med sukker, fintrevet ingefær og citronskal og 1 spsk citronsaft. Varm det op under låg.
Tag låget af og lad blommerne simre møre 5-10 minutter. Hæld dem i en skål til afkøling. Pisk æggeblommerne sammen med majsstivelse og 2 spsk sukker.
Flæk vanillestangen og læg den i en gryde med mælken. Giv det et opkog. Pisk den varme mælk i æggeblommerne og hæld det over i gryden. Pisk cremen over varmen, til den netop koger. Hæld den i en skål til afkøling. Pisk æggehviderne stive med 2 spsk sukker og vend det i den afkølede vanillecreme.
Anret blommer med makroner og creme og server straks.

Opskriften er skrevet af: Anja, 07-03-2010 13:30, redigeret: 15-05-2010 22:02

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Desserter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5481 der ser denne opskrift.