|
|
    
|
|
Kartoffelterrine med varm tomatsalat
Rigtig godt tilbehør til al slags kød - og det ser ud af en hel masse! Forberedes dagen før og varmes på selve dagen.
Mængde/antal pers: 10 pers
|
|
Ingredienser:
2 kg melede kartofler
3 dl tomatjuice
2 hønsebouillonterninger
2 fed hvidløg
2 tsk timian
friskkværnet sort peber
½ tsk salt
Cherrytomatsalat:
50 g ristede pinjekerner
1 spsk olivenolie
500 cherrytomater
2 spsk honning
3 spsk balsamicoeddike
salt
friskkværnet
200 g mangold- eller spæde salatblade
Fremgangsmåde:
Dagen før: Sæt ovnen på 175 grader. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, gerne i en foodprocessor. Tag to aflange 1½ liters brødforme og læg en strimmel bagepapir i bunden og op ad kanten på de korte sider. Fordel kartoffelskiverne i et jævnt lag i formene. Bring tomatjuice, bouillonterninger, hvidløg, timian, salt og peber i kog. Fordel væsken i formene. Bag dem midt i ovnen, ca 1 time, til kartoflerne føles bløde. Lad kartoffelterrinerne afkøle under pres. Stilles koldt natten over.
På selve dagen: Vend terrinerne ud og skær dem i 2-3 cm tykke skiver. Sæt dem på en bageplade og varm dem ved 200 grader i ca 15 minutter.
Cherrytomatsalat: Rist pinjekernerne på en hed, tør pande under omrøring, til de får lidt farve. Hæld kernerne i en skål. Hæld olien ud på den varme pande og tilsæt tomater, honning, balsamicoeddike, salt og peber. Varm under omrøring, ca 2 minutter. Hæld tomaterne i en skålen med pinjekerner, og vend salatbladene i. Fordel salaten over kartoffelterrinen inden servering.
|
|
Opskriften er skrevet af: Anja, 07-03-2010 14:35, redigeret: 24-03-2010 20:58
Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier: Tilbehør
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5490 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|