Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Kartoffelterrine med varm tomatsalat

Rigtig godt tilbehør til al slags kød - og det ser ud af en hel masse!
Forberedes dagen før og varmes på selve dagen.


Mængde/antal pers: 10 pers

Ingredienser:
 2 kg melede kartofler
 3 dl tomatjuice
 2 hønsebouillonterninger
 2 fed hvidløg
 2 tsk timian
 friskkværnet sort peber
  tsk salt


 Cherrytomatsalat:
 50 g ristede pinjekerner
 1 spsk olivenolie
 500 cherrytomater
 2 spsk honning
 3 spsk balsamicoeddike
 salt
 friskkværnet
 200 g mangold- eller spæde salatblade
Fremgangsmåde:

Dagen før:
Sæt ovnen på 175 grader.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, gerne i en foodprocessor.
Tag to aflange 1 liters brødforme og læg en strimmel bagepapir i bunden og op ad kanten på de korte sider.
Fordel kartoffelskiverne i et jævnt lag i formene.
Bring tomatjuice, bouillonterninger, hvidløg, timian, salt og peber i kog. Fordel væsken i formene.
Bag dem midt i ovnen, ca 1 time, til kartoflerne føles bløde.
Lad kartoffelterrinerne afkøle under pres.
Stilles koldt natten over.

På selve dagen:
Vend terrinerne ud og skær dem i 2-3 cm tykke skiver. Sæt dem på en bageplade og varm dem ved 200 grader i ca 15 minutter.

Cherrytomatsalat:
Rist pinjekernerne på en hed, tør pande under omrøring, til de får lidt farve. Hæld kernerne i en skål.
Hæld olien ud på den varme pande og tilsæt tomater, honning, balsamicoeddike, salt og peber. Varm under omrøring, ca 2 minutter.
Hæld tomaterne i en skålen med pinjekerner, og vend salatbladene i. Fordel salaten over kartoffelterrinen inden servering.

Opskriften er skrevet af: Anja, 07-03-2010 14:35, redigeret: 24-03-2010 20:58

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Tilbehør 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 4766 der ser denne opskrift.