Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Kalkunbryst med majroe og spændende krydderier

en dejlig nem ret hvis man lige skal have gæster

Ingredienser:
 1 pænt stk kalkunbryst a.ca 1 kg
 1 pk bacon
 reven skal af 1 citron
 1 spsk tørret rosmarin
 salt
 peber
 3 majroer
 2 pæne løg
 3 - 4 laurbærblade
 1 kanelstang
 3 - 4 nelliker
 knap liter appelsinjuice
 2 spsk hønsebouillon
 1 kg kogte kartofler
 knap 1 dl grofthakket persille
 smør og olie
 salt
 peber


Fremgangsmåde:

Varm ovnen op til 150. Skær baconskiverne i tern og steg dem, til de er sprøde. Læg dem på et stykke papir,så fedtet kan dryppe af. Hak derefter baconen meget fint og bland det med citronsaft og rosmarin. Fjern hinderne på kalkunstykket,drys det godt med salt og peber på begge sider og brun dem jævnt. Læg dem så i et ildfast fad og hæld stegeskyen over.Vend kalkunen i baconblandingen og bag det i ovnen,til indertemperaturen er ca. 68 grader. Skær det så i skiver og læg det på et fad.
Skær majroen i 1 cm tykke skiver.Skræl skiverne og skær dem i ca. 4 stykker.Skær løgene i tynde skiver og brun det sammen med majroen i en gryde med smør og olie.Tilsæt laurbærblade,kanel,nilliker,appelsinjuice og bouillon. Lad det hele koge, til majroen er mør. Smag til med salt og peber.
Server med de kogte kartofler der er drysset med persille.

Opskriften er skrevet af: Jytte, 10-03-2010 12:05, redigeret: 10-03-2010 16:11

Andre opskrifter skrevet af Jytte
Findes i følgende kategorier:  Hovedretter Retter med kalkun 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 4907 der ser denne opskrift.