Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Marineret havørred med spidskål..

Her er en dejlig sommerret, som man også kan lave med laks..

Mængde/antal pers: 4 pers.

Ingredienser:
 600 g havørredfilet, uden skind og ben
 Skal af usprøjtet citron
 1-2 spsk sukker
 1-2 spsk salt
 10-12 blade løvstikke
 1 stort spidskål
 100 g mager rygeost
 1 spsk koldpresset rapsolie
 1 spsk limesaft
 1 finthakket skalotteløg
 Salt/peber og rørsukker


 Tilbehør: 1 kg nye, kogte kartofler
Fremgangsmåde:

Bland citronskal, sukker og salt. Pak det omkring fisken.
Mariner 1 time ved stuetemperatur. Læg fisken i et fad dækket med sølvpapir og damp i ovnen, som er forvarmet til
150 grader, i 25-30 min.. Fisken skal være rosa og fast i kødet. Hak løvstikkebladene fint. Fjern de grove yderblade på spidskålen, del den i 6 stykker på langs og fjern det meste af stokken. Damp kålen i en gryde sammen med rygeost, olie, limesaft og finthakket skalotteløg i 3-4 min.. Tag gryden fra varmen. Vend kålen med løvstikke og smag til med salt, peber, sukker og evt. limesaft.

Server fisken med spidskål, nye kartofler og godt brød..

Opskriften er skrevet af: Johnnie, 29-06-2010 01:21

Andre opskrifter skrevet af Johnnie
Findes i følgende kategorier:  Fisk og skaldyr Hovedretter Sommermad 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6121 der ser denne opskrift.