Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Rustik fiskesuppe med karry og fiskeboller

Mængde/antal pers: 4 personer

Ingredienser:
 Fiskeben svarende til ca. 6 fisk
 1 zittauerløg (stort løg)
 1 gulerod
 2 stænger bladselleri eller 1 persillerod
 4 forårsløg eller 2 porrer
 1 stor rød chili
 1 ubehandlet citron
 Salt
 Peber
 2 skalotteløg (små løg)
 1-2 spsk god karry
 2 majs
 12 cherrytomater
 1 buket frisk kørvel eller brøndkarse
 1 dåse fiskeboller


Fremgangsmåde:

Rens og skær urter og citron. Læg fiskebenene i en bradepande, krydr med salt og peber. Ovenpå lægges hel chili, urter og citron. Stil det i ovnen ved 200C i 12 minutter. Tag bradepanden ud, hæld indholdet i en gryde og tilsæt 2 liter kogende vand. Lad suppen simre i 1/2 time. Si suppen, gem evt. lidt urter til serveringen. Kom finthakkede skalotteløg og karry i en gryde med en anelse olivenolie, og brænd det af ved høj varme under omrøring. Hæld fiskefonden ved lidt ad gangen, og lad det simre i cirka 10 minutter. Kog de hele majs og skær majskernerne fra. Kom cherrytomaterne i suppen og varm det hele godt igennem. Hæld fiskebollerne i en si, og hæng den over en gryde. Hæld kogende vand over, og lad det koge så bollerne dampes i et par minutter. Smag suppen til og hæld den over majskerner og urter i en suppeskål. Server med frisk kørvel eller brøndkarse og godt brød. Fiskebenene fås hos din fiskehandler. Alternativt kan bruges færdiglavet fiskefond som fås f. eks. i koncentrat på flaske.

Opskriften er skrevet af: Diiina, 23-09-2010 11:04

Andre opskrifter skrevet af Diiina
Findes i følgende kategorier:  Fisk og skaldyr Supper 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6065 der ser denne opskrift.