Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Florlet hvid chokolade

Blomsterbergs hvide chokolade skum

Mængde/antal pers: 6 personer

Ingredienser:
 6 stk. smukke glas
 2 bl. husblas
 75 g. god hvid chokolade
 0,75 dl. sødmælk
 2 dl. pasteuriseret æggehvider
  vaniljestang
 1 spsk. sukker
 ca. 1 dl. friskbrygget afkølet kaffe
 3 stk. lady fingers
 + lidt revet hvid chokolade
 + 6 knuste kaffebønner
 + 6 små friske blomster
Fremgangsmåde:

Husblassen lægges i blød i en liter iskoldt vand i en time. Mælken opvarmes til ca. 75 grader. Imens hakkes chokoladen fint & kommes op i en stor skål. Halvdelen af den 75 grader varme mælk hældes over chokoladen, rør godt. Tilsæt den resterende varme mælk lidt ad gangen under stadig omrøring. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i "chokolade mælken" og smelter med.

Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Korn og sukker mases sammen med en paletkniv på bordet, således at vaniljekornene skilles ad.

Æggehviderne piskes stive med en håndmikser. Tilsæt vaniljesukkeret når æggehviderne er stiftpiskede og pisk yderligere et par minutter. 1/3 del af vanilje marengsen kommes op i chokolade blandingen. Rør godt. Denne vaniljemarengs - chokolade blanding kommes op i skålen med den resterende vaniljemarengs.
Vend nu forsigtigt til chokolade skummet er ensartet. Fordel straks skummet i de 6 udvalgte glas. De 6 ladyfingers halveres og dyppes enkeltvis lynhurtigt i afkølet kaffe, hvorefter de straks stikkes ned i skummet. Pres dem ned i skummet, så de ikke kan ses. Glassene stilles straks i køleskab minimum 3 timer, men også gerne til næste dag. Inden servering drysses med revet hvid chokolade, knuste kaffebønner & små friske blomster.


Kilde: Mette Blomsterberg, Det søde liv

Opskriften er skrevet af: janus, 25-10-2010 21:24, redigeret: 27-12-2010 11:14

Andre opskrifter skrevet af janus
Findes i følgende kategorier:  Desserter Børnefødselsdag 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 8058 der ser denne opskrift.