Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Hjemmelavet hyldeblomst saft

Ingredienser:
 ca. 15 stk. hyldeblomst "skærme" (skyllede & afdryppede)
 4 dl. vand
 700 g. sukker
  stk. citron
 20 g. citronsyre eller vin syre
 en anelse Atamon til at skylle flasken med
Fremgangsmåde:

De skyllede & afdryppede hyldeblomst skærme lægges op i en gryde der kan rumme ca. 2 liter.
Citronen skæres i skiver. Citronskiver, vand, sukker og vin syre koges kort op & hældes straks over skærmene.
Lad hyldeblomster og lage trække under låg 2 dage i køleskab, hvorefter saften passeres gennem et vådt klæde lagt i en spidssigte.
Hæld saften på en rengjort atamon skyllet flaske (1 l.) og luk den til. Saften opbevares i køleskab ognydes mens den er frisk. Det er muligt at fryse saften.

Kilde: Mette Blomsterberg, Det søde liv

Opskriften er skrevet af: janus, 26-10-2010 21:04, redigeret: 27-12-2010 11:18

Andre opskrifter skrevet af janus
Findes i følgende kategorier:  Alkoholfri drikke Sommermad 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 12408 der ser denne opskrift.