Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Laks i fad med grønt

En lakseret, som går rent ind hos store og små...

Mængde/antal pers: 4-6

Ingredienser:
 Et pænt stykke laks (150g/næse)
 Fiskehoveder og -ben til sovs (evt. bouillon)
 Grønt og urter til sovs
  fl. hvidvin
 2 - 3 store gulerødder
 4 store stængler blegselleri
 Lidt smør
 1/4 l piskefløde
 Safran


Fremgangsmåde:

Start med sovsen:
Hvis der er skind på laksen, skæres dette af og bruges i sovsen
Ben og hoveder (og evt. skind) koges op og skummet fjernes. (man kan snyde og bruge fiskebouillon...).
Tilsæt hvidvin, grønt og krydderurter og kog igennem i ca. time
Si suppen og kog den ind til ca. liter- tilsæt fløde og kog yderligere ind.
Tilsæt safran

Skær laksen i portionsstykker og læg den i et smurt ildfast fad.
Skær gulerødder i tændstikker og blegselleri i smalle stykker på tværs.
Fordel hen over laksen og hæld sovsen over.

Bager i ovnen i ca. 20 minutter ved 180 grader.

Serveres med ris, god salat og flutes

Opskriften er skrevet af: SvennH, 26-11-2010 12:03, redigeret: 26-11-2010 12:04

Andre opskrifter skrevet af SvennH
Findes i følgende kategorier:  Fisk og skaldyr Hovedretter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5179 der ser denne opskrift.