Ingredienser: 100 g hele/knækkede hvedekerner 1 dl kogende vand 1 hvidtøl 50 g gær 1 spsk brun farin ½ spsk salt 300 g groft rugmel ca. 350 g hvedemel Fremgangsmåde:
Hvedekernerne overhældes med det kogende vand og trækker herefter 1 time. Opløs gæren i øllet og tilsæt brun farin, salt og de udblødte hvedekerner. Rugmel tilsættes og der røres godt. Hvedemel tilsættes og dejen æltes godt sammen. Dejen hæver et lunt sted ca. 1 time dækket med et fugtigt viskestykke. Dejen rulles ud til en firkant på ca. 12 x 50 cm. Dejen skæres ud i ca. 1½ cm brede strimler, snoes til spiraler og lægges på bagepapir på en bageplade. Efterhæver ca. 15 min Bages ved 200 grader i 12-15 minutter. Afkøles på bagerist. Rugbrødspindene kan fryses.
Opskriften er skrevet af: janni, 06-02-2011 11:08, redigeret: 18-02-2012 12:29
Andre opskrifter skrevet af janni
Findes i følgende kategorier: BrødFrokostMadpakkeidéerKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 8068 der ser denne opskrift.