Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Rugbrødspinde

Gode fiberholdige til madpakken

Mængde/antal pers: 20 stk.

Ingredienser:
 100 g hele/knækkede hvedekerner
 1 dl kogende vand
 1 hvidtøl
 50 g gær
 1 spsk brun farin
 ½ spsk salt
 300 g groft rugmel
 ca. 350 g hvedemel
Fremgangsmåde:

Hvedekernerne overhældes med det kogende vand og trækker herefter 1 time.
Opløs gæren i øllet og tilsæt brun farin, salt og de udblødte hvedekerner.
Rugmel tilsættes og der røres godt.
Hvedemel tilsættes og dejen æltes godt sammen.
Dejen hæver et lunt sted ca. 1 time dækket med et fugtigt viskestykke.
Dejen rulles ud til en firkant på ca. 12 x 50 cm.
Dejen skæres ud i ca. 1½ cm brede strimler, snoes til spiraler og lægges på bagepapir på en bageplade.
Efterhæver ca. 15 min
Bages ved 200 grader i 12-15 minutter.
Afkøles på bagerist.
Rugbrødspindene kan fryses.



Opskriften er skrevet af: janni, 06-02-2011 11:08, redigeret: 18-02-2012 12:29

Andre opskrifter skrevet af janni
Findes i følgende kategorier:  Brød Frokost Madpakkeidéer 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 7113 der ser denne opskrift.