|
|
|
Italienske pommes frites (fritter)
Lækre (ekstra usunde) fritter
|
|
Ingredienser:
6-7 bagekartofler
4 spsk olivenolie
1 spsk italienske krydderier (fx timian, basilikum, oregano)
3 dl friskreven ost
½ dl finthakket bredbladet persille
4 spsk smør
Groft salt og peber
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Skræl kartoflerne og skær i stave. Læg dem i koldt, saltet vand i takt med at de er skåret ud.
Hæld vandet fra og tør kartoflerne let med køkkenrulle. Beklæd to bradepander med bagepapir, spred 1 spsk olie ud på hver og fordel kartoflerne på de to pander - det er ok hvis der er overlap mellem kartoflerne.
Drys de tørrede krydderier jævnt ud over kartoflerne. Drys derefter med ost og persille på toppen. Dryp de sidste to spsk olie ovenpå. Læg smør i småstykker ovenpå.
Sæt begge bradepander i ovnen, kartoflerne skal bages til de er gyldenbrune (45-50 minutter). Bag først i 30 minutter, så byttes der rundt på pladerne i ovnen, og der bages videre til kartoflerne er gyldenbrune.
Drysses med salt og peber og serveres varme.
|
|
Opskriften er skrevet af: Anja, 30-03-2011 10:11, redigeret: 22-08-2011 23:45
Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier: Tilbehør
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: De smagte godt, men jeg tror jeg skulle have brugt en anden type ost end den revede gratineringsost - måske parmesan havde været bedre...?
Andre kommentarer: bic: Har afprøvet denne opskrift bic kommentar: Brugte cheddarost, det blev super lækkert, en opskrift jeg vil bruge igen.
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6611 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|