Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Boghvedesalat

et sundt og lækkert alternativ til kogte ris, pasta eller alm. salat

Mængde/antal pers: 4 pers

Ingredienser:
 300 g hel boghvede
  agurk
 3 cherrytomater
 2 gulerødder
 100 g grønnebønner
  glas soltørrede tomater i olie
 3 fed hvidløg
  løg
 1 bouillonterning
 1 liter vand
 4 tsk salt
 1 spsk oregano
 1 knsp chiliflager
 2 tsk citronpeber
  dl balsamico eddikke
  dl olivenolie
 2 spsk citronsaft


Fremgangsmåde:

kog boghveden i 1 liter vand med bouillonterningen og 1 tsk salt i ca. 25 min. (eller indtil den virker kogt). Hæld den kogte boghvede ned i en si, og skyld med koldt vand til boghveden bliver helt kold.

De grønne bønner koges i 1 min. i en l. vand og skyldes i koldt vand bagefter, så de bliver kolde, og kan skæres i små stykker.

Bland olie, balsamico eddikke, krydderier og citronsaft sammen i en skål. Pres hvidløgsfedne ned i dressingen, og tilsæt de soltørrede tomater, som skæres ud i små stykker, hvis de ikke allerede er det i forvejen. Agurk, løg og tomater skæres i tern, gulerødderne skrælles og skæres derefter i tynde skiver (det er faktisk nemmest at gøre med en kartoffelskræller), grøntsagerne hældes vendes ned i dressingen, og til sidst tilsættes boghveden, og så kan man smage salaten lidt til med lidt ekstra eddikke, chili, oregano, salt osv.

Lad den færdige salat stå i køleskabet og trække i et par timer

Opskriften er skrevet af: kitty kat, 05-07-2011 14:50

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Vegetar Sommermad Salat 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 13440 der ser denne opskrift.