Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Anjas Kødboller og pasta a la Lady og Vagabonden​

Mængde/antal pers: 4 pers

Ingredienser:
 1 tsk korianderfrø *
 1 spsk timian *
 1 dl rasp
 2 tsk dijon sennep (med top på)
 500 g hakket svinekød (eller kalv og flæsk)
 1 spsk oregano (med top på)
 1 stort æg
 1 stk - 1 spsk salt (gerne sea salt)
 Groftkværnet peber
 En god slat olivenolie


 Tomatsauce
 1 mellemstort løg
 2 fed hvidløg
 Et bundt frisk basilikum
  chili (frisk eller tørret) - kan udelades
 2 dåser flåede, hakkede tomater a 400g
 2 spsk balsamico eddike
 400 g tørret spaghetti eller penne


 På toppen:
 Parmesan ost
 Små basilikum blade


Fremgangsmåde:

Kødboller:
Kom korianderfrø og timian i en morter og giv dem en god omgang. Hvis du bruger rosmarin, piller du bladene af stænglerne og thakker dem.
Kom det i en skål med rasp, sennep, kød og oregano.
Rør det hele sammen.
Tilsæt æg samt salt og peber og rør igen.
Del kødet i fire lige store dele. Hver del skal blive til 6 kødboller.
Rul kødbollerne mellem dine (rene) hænder, og læg dem på en dyb tallerken.
Dryp en god slat olivenolie over, og ryst fadet lidt, så kødbollerne får olie på.
Sæt dem på køl indtil du skal stege dem (Kan godt steges med det samme, mens tomatsaucen tilberedes)
Kødbollerne steges i ca 10 minutter ved god varme, til de er gyldne (tjek om de er færdige ved at åbne en af dem op - kødet må ikke længere være rødligt)

Tomatsauce:

Pil basilikum bladene fra hinanden, behold nogle af de små til pynt.
Hak løgget fint.
Hak hvidløget ekstra fint.
Hvis chili, skal disse også hakkes - ekstra fint.
Kom 3 spsk olivenolie på en stor pande, kom løgene på og steg under omrøring i 7 minutter indtil de er bløde og let gyldne.
Tilføj hvidløg og evt. chili og så snart disse begynder at tage farve, tilføjes de store basilikum blade.
Tilføj de flåede tomater og balsamico eddiken.
Kog det op og smag til med salt og peber.

Pasta:
Koges efter anvisningen på pakken - brug en stor gryde og husk at komme salt og olie i vandet.

Anretning:
Pastaen drænes og kommes tilbage i gryden.
Kom halvdelen af tomatsaucen op i pastaen og vend det forsigtigt rundt. Kødbollerne vendes i.
Læg det forsigtigt op på et stort fad, og kom evt lidt mere tomatsauce ovenpå.
Drys med små basilikumblade og riv store flager af parmesan over.

Tip: * 1 tsk korianderfrø og 1 spsk timian kan erstattes af 4 stængler frisk rosmarin.
Denne portion kan med fordel dobles op, da kødbollerne smager super godt, og der bliver spist godt af dem! Man kan stege på flere pander, så kan man godt nå at blive færdig med dem allesammen samtidig med tomatsaucen.

Opskriften er skrevet af: Anja, 19-01-2012 22:15

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Hovedretter Pastaretter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: En af min families favoritter!

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6867 der ser denne opskrift.