Udnyt praktisk taget hele blomkålshovedet og få et tema med variationer i dit tilbehør til fx en god bøf. Kan også laves med broccoli!
Mængde/antal pers: 4 personer
Ingredienser: 1 lille blomkål 2 dl sødmælk 50 g mandler 50 g smør æbleeddike salt og peber persille og puløg Fremgangsmåde:
Smut mandlerne og hak dem let. Pluk buketterne af blomkålen - gem stokken! Halvdelen af buketterne - de mindste - blancheres i kogende vand i 2 minutter, hvorefter de lægges i koldt vand. Smør smeltes på en pande ved middel varme indtil det starter på at blive brunt og begynder at dufte nøddeagtigt. Tilsæt blancherede blomkålsbuketter og hakkede mandler. Resten af blomkålsbuketterne skæres i stykker og kommes i en lille gryde/kasserolle og dækkes med sødmælk. Lad blomkålen simre til den er mør. Tag blomkålen op (gem mælken) og kom det i en blender. Blend blomkålen og tilsæt lidt af mælken til det får en konsistens som babymad - smag til med salt, peber og evt. lidt æbleeddike. Skær det yderste grove af stokken og skær resten i allumette (stænger af tændstikstørrelse). Damp i letsaltet vand i ca. ½ minut. Hæld vandet fra og vend med friskhakkede krydderurter.
Opskriften er skrevet af: JensOS, 15-02-2012 16:39
Andre opskrifter skrevet af JensOS
Findes i følgende kategorier: FestmadTilbehørKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 12212 der ser denne opskrift.