Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Kvadratbrød

Lækkert brød med fyld af smør og ost

Mængde/antal pers: 1 brød

Ingredienser:
 2 1/2 dl mælk
 1 stort æg
 2 spsk olie
 25 g gær
 1 1/2 tsk salt
 1 dl havregryn
 ca. 450 g hvedemel


 Fyld:
 50 g smør
 50 g blå castello eller anden ost med god smag
 2 spsk birkes


 Sammenpisket æg
 Ekstra birkes


Fremgangsmåde:

Bland mælk med æg og olie. Kom gæren i og rør den glat. Tilsæt salt, havregryn og det meste af melet. Rør dejen godt og kom mere mel i efterhånden. Dejen skal være ret fast.

Rul dejen ud i et kvadrat. Bland smør og ost og fordel det over dejen. Drys med birkes og rul dejen sammen som en roulade. Skær rullen i 14-15 stykker og sæt dem i en smurt og meldrysset kvadratisk form. Dæk formen med husholdningsfolie, penslet med olie, så hænger dejen ikke i og sæt formen i køleskabet 6-8 timer.
Alternativt kan dejen hæve ved stuetemperatur til dobbelt størrelse.
Bagning:
Tag formen ud af køleskabet samtidig med at ovnen tændes. Sæt ovnen på 200 grader (180 g varmluftovn). Pensl brødet med æg, drys med birkes. Sæt det i ovnen på risten i ca. 30 minutter.
Tag brødet ud af formen og lad det bage ved ovnens eftervarme 6-8 minutter.

Serveres lunt.
Dejen indeholder både ost og smør, så der mangler kun lidt lækker marmelade som tilbehør.

Tip: Dejen kan laves om aftenen og hæve i køleskabet natten over (6-8 timer). Når ovnen er varmet op, sættes brødet ind, og så kan der serveres nybagt brød om morgenen.


Opskriften er skrevet af: Anja, 30-06-2014 16:34, redigeret: 19-07-2014 22:01

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Brød Tilbehør 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 13302 der ser denne opskrift.