Ingredienser: 2 1/2 dl mælk 1 stort æg 2 spsk olie 25 g gær 1 1/2 tsk salt 1 dl havregryn ca. 450 g hvedemel
Fyld: 50 g smør 50 g blå castello eller anden ost med god smag 2 spsk birkes
Sammenpisket æg Ekstra birkes
Fremgangsmåde:
Bland mælk med æg og olie. Kom gæren i og rør den glat. Tilsæt salt, havregryn og det meste af melet. Rør dejen godt og kom mere mel i efterhånden. Dejen skal være ret fast.
Rul dejen ud i et kvadrat. Bland smør og ost og fordel det over dejen. Drys med birkes og rul dejen sammen som en roulade. Skær rullen i 14-15 stykker og sæt dem i en smurt og meldrysset kvadratisk form. Dæk formen med husholdningsfolie, penslet med olie, så hænger dejen ikke i og sæt formen i køleskabet 6-8 timer. Alternativt kan dejen hæve ved stuetemperatur til dobbelt størrelse. Bagning: Tag formen ud af køleskabet samtidig med at ovnen tændes. Sæt ovnen på 200 grader (180 g varmluftovn). Pensl brødet med æg, drys med birkes. Sæt det i ovnen på risten i ca. 30 minutter. Tag brødet ud af formen og lad det bage ved ovnens eftervarme 6-8 minutter.
Serveres lunt. Dejen indeholder både ost og smør, så der mangler kun lidt lækker marmelade som tilbehør.
Tip: Dejen kan laves om aftenen og hæve i køleskabet natten over (6-8 timer). Når ovnen er varmet op, sættes brødet ind, og så kan der serveres nybagt brød om morgenen.
Opskriften er skrevet af: Anja, 30-06-2014 16:34, redigeret: 19-07-2014 22:01
Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier: BrødTilbehørKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 16325 der ser denne opskrift.