Muffins for lakrids-elskere! Med lille overraskelse i midten..
Mængde/antal pers: 12
Ingredienser: 110 g blødt smør 250 g sukker 2 tsk vaniljesukker (eller korn fra 1/2 vaniljestang) 2 store æg 1 dl mælk 225 g mel 1 tsk bagepulver 1 1/2 - 2 spsk lakridspulver 3 "rondella" lakridser 1 tsk lime- eller citronsaft 2 tsk creme fraiche 18% 20 g spejderhagl (lakridsbolcher) Fremgangsmåde:
Del rondella-lakridserne i kvarte, de kan nemt klippes med en saks. Læg dem i en skål og vend dem med limesaft og creme fraiche.
Tænd ovnen på 180 grader (varmluft) og sæt papirsforme i en 12-hullers muffinsbradepande (hvis du har en med spyd i midten er det en fordel).
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i en stor skål med elpisker. Det skal være lyst og luftigt.
Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Tilsæt mælk.
Bland mel, lakridspulver og bagepulver i en skål og sigt det i dejen.
Bland dejen omhyggeligt med en kageskraber. Kom rondella lakridserne i hver sin form, gerne så den ender midt i en muffin (jeg har en form med spyd der kan holde dem på plads, men ellers bare læg dem ned halvvejs. Fyld forsigtigt muffinsformene to tredjedele op med dej. Kom spejderhagl i en pose eller klæde, læg dem på et spækbrædt og slå dem i småstykker ved at slå på dem med bunden af en gryde. Drys bolchestykkerne ud over dejen. Bag de lækre lakridsmuffins i ovnen i 15-20 minutter til de er gyldenbrune.
Opskriften er skrevet af: Anja, 28-09-2014 12:29, redigeret: 29-09-2014 20:45
Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier: MuffinsBørnefødselsdagKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 17774 der ser denne opskrift.