Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Lakridsmuffins med tre slags lakrids

Muffins for lakrids-elskere! Med lille overraskelse i midten..

Mængde/antal pers: 12

Ingredienser:
 110 g blødt smør
 250 g sukker
 2 tsk vaniljesukker (eller korn fra 1/2 vaniljestang)
 2 store æg
 1 dl mælk
 225 g mel
 1 tsk bagepulver
 1 1/2 - 2 spsk lakridspulver
 3 "rondella" lakridser
 1 tsk lime- eller citronsaft
 2 tsk creme fraiche 18%
 20 g spejderhagl (lakridsbolcher)
Fremgangsmåde:

Del rondella-lakridserne i kvarte, de kan nemt klippes med en saks. Læg dem i en skål og vend dem med limesaft og creme fraiche.

Tænd ovnen på 180 grader (varmluft) og sæt papirsforme i en 12-hullers muffinsbradepande (hvis du har en med spyd i midten er det en fordel).

Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i en stor skål med elpisker. Det skal være lyst og luftigt.

Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Tilsæt mælk.

Bland mel, lakridspulver og bagepulver i en skål og sigt det i dejen.

Bland dejen omhyggeligt med en kageskraber.
Kom rondella lakridserne i hver sin form, gerne så den ender midt i en muffin (jeg har en form med spyd der kan holde dem på plads, men ellers bare læg dem ned halvvejs.
Fyld forsigtigt muffinsformene to tredjedele op med dej.
Kom spejderhagl i en pose eller klæde, læg dem på et spækbrædt og slå dem i småstykker ved at slå på dem med bunden af en gryde.
Drys bolchestykkerne ud over dejen.
Bag de lækre lakridsmuffins i ovnen i 15-20 minutter til de er gyldenbrune.


Opskriften er skrevet af: Anja, 28-09-2014 12:29, redigeret: 29-09-2014 20:45

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Muffins Børnefødselsdag 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 12670 der ser denne opskrift.