Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Grydebrød standard

Det lækre og simple brød der bare smager

Mængde/antal pers: 1 brød

Ingredienser:
 1/2 L vand
 1 L mel (hvedemel, udskift evt. 1/4L med fuldkorns hvedemel)
 2 tsk salt
 ca 5 g gær (en tynd skive af en std gærpakke)
Fremgangsmåde:

Rør gæret ud i vandet tilsat 1 tsk salt.
Herefter røres halvdelen af melet i sammen med den anden tsk salt.
Rør resten af melet i til der ikke er tørt mel i dejen (den behøver ikke være fuldstændig homogen).
Ja, dejen skal være rimelig klistret.
Stil dejen til at hæve i en stor skål drysset med lidt mel i 8-20 timer (12 timer er standard).
Efter hævning hældes dejen ud på en bordplade drysset med mel. Og dejen foldes et par gange ind mod midten (tænk konvolut), hvorefter stilles dejen til efterhævning i ca 2 timer.
Tænd ovnen på 250C og sæt en tom gryde derind (gryden skal være brandvarm inden dejen hældes i!). Brug en gryde på 3,5-4 l med låg (24cm i diameter fungerer godt). Brug ikke gryder med plasthåndtag eller plastknop på låget grundet den høje varme.
Når dejen er efterhævet, og gryden er gennemvarm, hældes dejen i gryden og bages under låg i 30 min ved 250C. Herefter tages låget af, temperaturen sænkes til 225C og brødet bages færdig på ydeligere 15 min.
Bank det færdigbagte brød ud på et skærebræt, og lad det hvile 15 min inden de første lækre skiver kan skæres.

Opskriften er skrevet af: AAO, 27-12-2014 21:23, redigeret: 18-01-2015 10:39

Andre opskrifter skrevet af AAO
Findes i følgende kategorier:  Bagning Brød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Uhmmm, det smager bare lækkert! Og det er nemt at lave.

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 8085 der ser denne opskrift.